Premierul îi ia apărarea ministrului Sănătății: ”Nu e în conflict de interese”

Ultima actualizare: 30-01-2020 14:05
Ludovic Orban, Victor Costache
Agerpres

Premierul Ludovic Orban i-a luat apărarea, joi, ministrului Sănătăţii, Victor Costache, după ce acesta a fost acuzat de PSD că este în conflict de interese, deoarece activează și ca medic într-o clinică privată.

Social-democrații au afirmat că PNL că ”vrea să pună mâna pe 6,4 miliarde de lei”, prin privatizarea programelor naționale de sănătate, într-o ”afacere de partid”, pusă la cale de către ministrul Victor Costache

"Domnul ministru al Sănătăţii operează sâmbăta şi duminica, în loc să se ducă în vacanţe, să se ducă munte să îşi petreacă timpul, operează, pentru că este un doctor renumit, este un medic care este căutat de pacienţi, pacienţii care sunt operaţi de el îşi exprimă în mod expres solicitarea de a fi operaţi de Victor Costache.

Evident că pentru a putea opera era necesar un contract, contractul în schimb e la o sumă minimă... Nu putea să opereze fără să fie angajat", a spus Orban după ce a participat la reuniunea conducerii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România.

El a susţinut că ministrul Sănătăţii nu este în conflict de interese.

"Domnul ministru a consultat ANI, din ceea ce ştiu eu, şi a existat un răspuns că nu există un conflict de interese. Dacă ar fi existat un conflict, cel mai probabil ar fi fost declarat până astăzi", a mai spus acesta, potrivit Agerpres.

Citeste și...
Parteneri