Intepaturi intre Grindeanu si Dragnea privind evaluarea ministrilor. Presedintele PSD: "Raman putin surprins"

sorin grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu afirma, intr-o postare pe Facebook, ca Romania are astazi in fata mai multe oportunitati, care o pot indrepta decisiv pe drumul progresului si prosperitatii, dar ca pentru asta este nevoie de stabilitate si predictibilitate.

El aminteste ca votul din decembrie 2016 a aratat ca si romanii vor acelasi lucru "un guvern cu larga sustinere parlamentara si stabil", iar increderea acordata de romani "nu poate fi inselata cu noi schimbari, noi crize politice, eventual alte alegeri - intr-un cuvant instabilitate".

Postarea premierului este facuta in contextul infornatiilor privind inlocuirea sa si in conditiile in care duminica seara este asteptata evaluarea ministrilor, in contextul indeplinirii programului de guvernare.

”Romania are astazi in fata mai multe oportunitati, care ne pot indrepta decisiv pe drumul progresului si prosperitatii. Dar pentru asta avem nevoie de stabilitate si predictibilitate”, a scris premierul.

Grindeanu a subliniat ca votul din decembrie 2016 a aratat ca si romanii vor acelasi lucru, respectiv un guvern cu larga sustinere parlamentara si stabil.

Citește și
Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu, despre criticile unor membri ai PSD: "Aceste tensiuni incep sa nu le mai inteleg"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

”Aceasta incredere pe care ne-au acordat-o romanii nu poate fi inselata cu noi schimbari, noi crize politice, eventual alte alegeri - intr-un cuvant INSTABILITATE”, a subliniat seful Executivului.

Premierul a vorbit si despre vizita presedintelui Klaus Iohannis in SUA, despre care a precizat ca ”a relansat parteneriatul nostru strategic”, afirmand ca si vizitele sale externe au scopul de a arata ca Romania este stabila si investitorii pot avea incredere i tara noastra.

”Intalnirile pe care le-am avut in Israel, Austria, Franta si Croatia, contactele cu oficiali UE, tot acest efort merge in aceeasi directie: sa aratam ca Romania este capabila sa-si respecte promisiunile, ca investitorii pot avea incredere in noi”, a punctat Grindeanu, afirmand ca ”depinde de noi sa aratam ca suntem o natiune unita si determinata sa mearga pe drumul cel bun”.

”Cred ca dialogul intre Presedintia Romaniei, Senat, Camera Deputatilor si Guvern este important. Ca romani, avem in fata aceste oportunitati. Doar trebuie sa avem suficienta maturitate politica si viziune sa si profitam de ele. De aceea, Romania are nevoie de stabilitate si predictibilitate!”, a punctat premierul.

Dragnea: Este greu sa-mi spuna mie cineva ca nu tin la stabilitatea acestei tari

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, duminica, la Romania TV, postarea pe Facebook a premierului Grindeanu Dragnea afirmand ca este greu sa-i spuna cineva ca nu tine la stabilitatea tarii si ca ”ar trebui sa fim mai atenti cu ce se intampla la programul de guvernare”.

”Recunosc ca raman putin surprins de aceste declaratii. Este greu sa-mi spuna mie cineva ca nu tin la stabilitatea acestei tari (...) Eu nu am marsat la anumite decizii care ar fi putut duce la instabilitate. Ii multumesc premierului pentru grija pe care o poarta stabilitatii tarii. Cred ca ar trebui sa stam mult mai atenti cu ce s-a intamplat cu programul de guvernare”, a spus presedintele PSD.

Dragnea a spus ca stabilitatea Romaniei nu depinde de o persoana sau de un grup de persoane.

”Eu n-am experienta politica a primului-ministru, dar mi-aduc aminte ca am condus partidul care a castigat alegerile cu un scor mare, pe baza programului de guvernare”, a mai spus Dragnea.
 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Grindeanu:
Grindeanu: "Nu exista niciun fel de stirbire a autoritatii premierului". Ce spune despre evaluarile anuntate de Dragnea

Sorin Grindeanu considera ca ”nu exista niciun fel de stirbire a autoritatii premierului” in urma declaratiilor politice din ultima perioada si nu s-a aratat deranjat de evaluarile care se fac in ceea ce ii priveste pe membrii Executivului.

Sorin Grindeanu, despre criticile unor membri ai PSD:
Sorin Grindeanu, despre criticile unor membri ai PSD: "Aceste tensiuni incep sa nu le mai inteleg"

Premierul Sorin Grindeanu a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza valul de critici venite din partea colegilor sai din Partidul Social Democrat.

Legea salarizarii a fost adoptata de Camera Deputatilor. Dragnea ii critica pe Grindeanu si ministrul Finantelor:
Legea salarizarii a fost adoptata de Camera Deputatilor. Dragnea ii critica pe Grindeanu si ministrul Finantelor: "O ofensa!"

Cresterile salariilor angajatilor de la stat promise de cei de la putere se vor face in urmatorii 5 ani si incep cu o amanare. In Sanatate si Educatie, lefurile vor ajunge la nivelul promis abia in martie 2018.

Primul semn de ruptura intre Grindeanu si PSD-ul lui Dragnea-Firea:
Primul semn de ruptura intre Grindeanu si PSD-ul lui Dragnea-Firea: "L-am rugat pe premier sa se abtina de la declaratii"

Premierul Sorin Grindeanu este in aceste zile, pentru prima data, tinta unor atacuri verbale lansate chiar din partidul din care face si el parte si care ii sustine Guvernul in Parlament.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.