Ponta face primul pas pentru demiterea lui Dragnea de la șefia Camerei


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 24 Septembrie 2018 13:42
Categorie: Stiri Politice
Victor Ponta si Liviu Dragnea

Președintele Partidului Pro România, Victor Ponta, a anunțat că formațiunea pe care o conduce va depune un amendament pentru modificarea regulamentului Camerei Deputaților, astfel încât Liviu Dragnea să poată fi demis mai ușor.

Anunțul lui Ponta vine la scurt timp după ce deputatul PNL Gigel Ştirbu a anunţat, luni, că va propune, în şedinţa Biroului Executiv al PNL, iniţierea unui proiect pentru schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Victor Ponta afirmă că - dacă amendamentul Pro România va fi adoptat - Dragnea va putea fi schimbat de la șefia Camarei Deputaților cu votul majorității.

”Am văzut intenția, altfel foarte bună, a celor de la PNL de a iniția schimbarea președintelui Camerei Deputaților. Nu poți să schimbi președintele Camerei Deputaților, poți să schimbi regulamentul Camerei. Și noi asta vom depune ca amendament la regulamentul Camerei Deputaților, schimbarea acelui articol care spune că numai grupul parlamentar poate să propună, în așa fel încât printr-o majoritate a deputaților să poată fi schimbat președintele Camerei.

Dacă amendamentul depus de noi este votat în plenul Camerei Deputaților, după aceea, sigur, putem să trecem și la votul de persoană, însă, tehnic, facem noi acel amendament și sperăm ca toți cei din PNL, USR, UDMR, minorități, dar și o parte importantă a deputaților PSD să susțină acest amendament, pentru că nu mai putem să lăsăm Camera Deputaților să fie locul în care se blochează legi pe criteriul personal, se promovează legile domnului Dragnea, se promovează oameni în funcții, se vând funcții..”

În prezent, schimbarea președintelui Camerei Deputaților se poate face doar la propunerea liderului grupului parlamentar care l-a propus.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO