Ponta, dupa discutia cu Antonescu: "Vom cere ca peste tot USL sa insemne USL"

Crin Antonescu si Victor Ponta

Liderul PSD, Victor Ponta, afirma ca a ajuns la o intelegere cu presedintele PNL, Crin Antonescu, sa se intervina de la nivel central in medierea certurilor din zone teritoriale, astfel incat Protocolul USL sa fie respectat.

"Acolo unde sunt probleme trebuie sa intervenim de la nivel central, pentru ca sa se respecte Protocolul USL si de catre PSD, si de catre PNL. Ideea este sa facem o mediere la nivel central, pornind de la principiul ca, daca avem o alianta la centru, si la nivel local trebuie sa fie la fel. Noi vom cere ca peste tot USL sa insemne USL, iar PSD sa isi respecte, acolo unde are majoritate, angajamentul fata de colegii liberali. E o chestiune de coerenta politica la nivel teritorial si de a respecta ce au votat oamenii", a spus Ponta, conform Mediafax, care citeaza Romania TV.

In ceea ce priveste ideea unui Congres al USL pentru reconfirmarea candidaturii lui Crin Antonescu la Presedintie, Ponta a aratat ca un astfel de congres nu exista, ideea fiind o prostie, si ca a discutat oricum cu presedintele PNL, Crin Antonescu, care i-a transmis ca nu are niciun sens sa fie initiat asa ceva.

"Eu am discutat cu Crin Antonescu astazi si mi-a zis "Dom'ne, asta e...nu are niciun sens, ce, facem iar, un congres o data pe saptamana ? A doua zi, presa oricum o sa spuna ca ne-am certat", a spus Ponta, aratand ca la Botosani, de unde a fost lansata ideea unui astfel de congres, exista o colaborare oficiala intre PNL si PDL.

Presedintele CJ Botosani, Florin Turcanu, vicepresedinte al PNL, a anuntat ca va propune in viitoare sedinta a conducerii liberalilor organizarea unui Congres extraordinar al USL pentru a se reconfirma candidatura lui Crin Antonescu pentru functia de presedinte al Romaniei, noteaza "Gandul".

Citește și
Radu Mazare si Crin Antonescu
Marea descentralizare provoaca cearta in USL. Radu Mazare, despre PNL: "Sunt doar niste mincinosi"
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

"Trebuie sa clarificam lucrurile. Daca ramanem la guvernare si in USL, trebuie sa facem un congres comun PSD, PNL, PC, UNPR, si mai validam sau nu candidatura lui Crin Antonescu. Daca nu ramanem in USL, ne apucam de treaba singuri, ne incarcam bateriile si vedem cat putem obtine singuri. Ca sa ramai la guvernare, trebuie sa ai un congres care sa valideze obiectivele USL si candidatul la prezidentiale", a declarat turcanu, citat de "Gandul".

Afirmatiile liderului PNL Botosani vin in contextul in care candidatura lui Crin Antonescu pentru presedintie din partea USL este din ce in ce mai contestata in interiorul PSD.

Ponta: Singurul adversar al lui Crin Antonescu pentru Presedintie este Crin Antonescu

Singurul adversar al lui Crin Antonescu pentru alegerile prezidentiale este chiar acesta, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta, sustinand ca nu exista in prezent un alt nume de candidat din partea USL si ca isi doreste sa nu fie el candidatul PSD in cazul ipotetic al "ruperii" USL.

"Sper sa nu se supere Crin daca spun asta: eu cred ca singurul adversar al lui Crin Antonescu este Crin Antonescu, ca altfel nu are cum sa piarda", a spus Ponta.

Intrebat daca, ipotetic, USL "se rupe" pana la alegerile prezidentiale, cine crede ca va fi candidatul PSD pentru Presedintie, Ponta a raspuns: "Mi-as dori sa nu fiu eu !", argumentand ca are un proiect ca prim-ministru pe care vrea sa il indeplineasca.

In ceea ce priveste principalul contracandidat al USL la Presedintie, Ponta l-a indicat pe Catalin Predoiu de la PDL, spunand ca ceilalti sunt niste "caricaturi" fara nicio valoare electorala.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Traian Basescu vrea o intalnire cu liderii partidelor de la guvernare:
Traian Basescu vrea o intalnire cu liderii partidelor de la guvernare: "Sa nu ajungem la blocaje"

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca isi doreste mult sa aiba o discutie cu liderii partidelor de guvernare pe prioritatile pentru acest an, astfel incat sa fie evitate pe cat posibil disputele si sa nu se ajunga la blocaje.

Marea descentralizare provoaca cearta in USL. Radu Mazare, despre PNL:
Marea descentralizare provoaca cearta in USL. Radu Mazare, despre PNL: "Sunt doar niste mincinosi"

Gandul scrie ca marea descentralizare a lui Liviu Dragnea a produs o ruptura in USL, iar unii lideri din teritoriu ai PSD ii acuza pe Crin Antonescu si ministrii PNL ca nu-si respecta promisiunile electorale.

Geoana: Daca USL nu functioneaza, PSD va cauta solutii, se poate guverna si cu majoritati mici
Geoana: Daca USL nu functioneaza, PSD va cauta solutii, se poate guverna si cu majoritati mici

USL are in continuare o sansa de supravietuire, dar este "ultimul tren", daca Uniunea nu va functiona mai departe, social-democratii vor trebui sa caute alte "formule", a declarat Mircea Geoana pentru Mediafax.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.