Ponta, despre acuzatiile Elenei Udrea: Numele meu apare in acest "House of Cards" de Romania ca sa fie mai palpitant

Victor Ponta la Guvern

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat la Sinaia ca respinge toate afirmatiile facute de Elena Udrea referitoare la o discutie pe care ar fi avut-o cu ea, pentru numirea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror-sef al DNA.

”Referitor la doamna Kovesi, nu am discutat cu nici un alt om politic. (...) Nu am discutat niciodata cu vreun om politic despre numirea Procurorului sef la DNA. (....) Nu am discutat niciodata cu doamna Udrea despre procurorul-sef”, a spus Ponta.

El a dat asigurari ca nu a fost influentat nici pozitiv, nici negativ, in propunerea pe care a facut-o referitor la Kovesi. ”Ceea ce pot sa va asigur este ca nici doamna Udrea, nici alte doamne sau domni, nu m-au influentat in niciun fel, nici in sens pozitiv sau negativ, si nu au venit sa spuna de doamna Kovesi ca e buna sau rea”, a spus Ponta.

El a aratat ca decizia pe care am luat-o referitoare la propunerea lui Kovesi s-a bazat pe faptul ca institutiile internationale cu care Romania colaboreaza, respectiv Comisia Europeana, in primul rand, dar si SUA si partenerii internationali, i-au transmis ”in discutii mai mult sau mai putin oficiale”, faptul ca e important pentru Romania sa aiba in funtea DNA o persoana cu credibilitate in acest domeniu. ”Nu trebuia sa-mi placa mie sau altcuiva. Am facut acea propunere, a fost votata de CSM in unanimitate, apoi semnata de presedinte. Asta e toata povestea. Numele meu mai apare in acest <House of Cards de Romania> ca sa fie pentru dumneavoastra mai palpitant”, a spus Ponta.

El a aratat ca declaratiile Elenei Udrea sunt, in general, extrem de spectaculoase, dar pot si fanteziste. ”99% din ce spune doamna Udrea, nu stiu daca e adevarat sau nu, ca in general sunt lucruri extrem de spectaculoase care pot fi si fanteziste. Nu a incercat niciodata sa ma influenteze cu nimic”, a spus Ponta.

Citește și
Victor Ponta
Ce a invatat premierul Victor Ponta din filmul "Lunetistul american": "Acum probabil ca mor oile de foame"
Judecătoarea, către mama Robertei, tânăra moartă la 2 Mai: „Ați fost la înmormântarea acesteia?”

Intrebat daca recunoaste faptul ca ar fi avut loc intalnirea cu Udrea, Ponta a raspuns: ”Nu, iertati-ma, eu ma vad cu toti oamenii politici pentru ca asa e normal intr-o politica democratica, sa ai discutii cu toti oamenii politici, si prieteni si adversari. Nu ma apuc sa povestesc, ca altfel nu ar mai avea loc aceste intalniri”.

Ponta a mai spus ca Udrea, ca si multi alti oameni politici, a avut timp ani de zile numai cuvinte de lauda la adresa SRI si DNA, iar dupa ce a fost chemata sa raspunda pentru faptele sale, a avut ”revelatia” ca cei de la SRI si DNA sunt rai. ”De joi, de cand a fost, la randul sau, chemata sa raspunda pentru faptele sale, a avut revelatia de cat de rai sunt cei de la DNA si SRI, motiv pentru care probabil ca toata lumea intreaba dar de ce nu ai spus miecuri toate lucrurile astea? De ce le-ai zis joi, dupa ce s-a constatat ca ai un dosar penal? E dreptul sau de a se apara in fata unei situatii dificile, ca sa spun asa. Nu e deloc usor sa fii chemat sa dai raspunsuri la fapte penale”, a spus Ponta.

Elena Udrea a declarat, vineri, intr-un interviu acordat Hotnews, ca a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codrutei Kovesi la conducerea DNA si ca actualul sef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmand ca cei doi au "o foarte buna relatie".

Sinteza declaratiilor presedintelui PSD Victor Ponta:

- Exista foarte clar intentia colegilor nostri senatori si deputati de a sprijini proiectele importante ale Guvernului, pe care le voi prezenta luni in prima zi de revenire a activitatii Camerei Deputatilor. Ma refer in mod concret la proiectul pe care-l vom depune privind modul de lucru al Parlamentului.

- Este o prima reforma a modului de functionare a Parlamentului. Guvernul, membrii sai, vor veni o data pe saptamana la Parlament, si in felul acesta controlul Parlamentului asupra Guvernului nu va fi un simplu enunt, ci o realitate.

- Trebuie sa stabilim niste principii privind transparenta Parlamentului. Modelul pe care il propunem este de la Parlamentul European, nu l-am inventat noi, cu 4 zile de activitate.

- Daca aveti intrebari legate de ce facem noi si Parlamentul, si dupa aia vorbim si de celelalte.

- Dupa cum stiti foarte bine, majoritatea trebuie sa fie asiguarat de Guvern la momentul solicitarii votului de incredere. La momentul depunerii motiunii de cenzura, fiindca sigur se va intampla, eu cred ca actuala majoritate este solida. Cred ca aceasta majoritatea va functiona pana in 2016.

- Eu nu-mi doresc sa plece nimeni. Probabil ca vor fi niste traseisti care se vor duce la PNL. O sa vedem la acel moment.

- Domnul Rus va veni cu siguranta in fata Comisiilor de Transport cu masterplanul.

- Vreau sa spun 2 lucruri. Doamna Udrea a avut cativa ani de zile numai cuvinte de laude la adresa DNA si SRI. Toata lumea intreaba dar de ce n-ai zis miercuri toate aceste lucruri. Este dreptul domniei sale de a se apara in fata unei situatii dificile. Doi. 99% din ce spune doamna Udrea nu stiu daca este adevarat sau nu, pentru ca in general sunt lucruri spectauloase care pot fi fanteziste. Ce pot sa spun este ca nici doamna Udrea si nici alticineva nu m-a influentat. Decizia de a o numi pe doamna Kovesi a venit pe faptul ca institutiile europene si SUA mi-au transmis pe diferite canale ca este nevoie de un om cu credibilitate. Numele meu apare in acest House of Cards de Romania ca sa fie mai palpitant pentru dumneavoastra.

- Referitor la domana Kovesi, nu am discutat cu niciun om politic niciodata, despre numirea procurorului sef la DNA. Asta cred ca va intereseaza. In rest, ce discutii am eu cu alti oameni politici... vreti sa va spun ce discut cu domnul Blaga, cu doamna Gorghiu..

- Eu ceea ce era important sa va spun, v-am spus. In rest, discutiile cu alti oameni politici, daca nu sunt ilegale, nu va privesc. Am vorbit cu oameni politic. Repet, nu am discutat niciodata cu doamna Udrea despre procurorul-sef. Sunt convins ca va va explica ea ce vrea sa spuna. Cred ca trebuie sa o intrebati pe doamna Udrea ce se intampla. Eu cred ca domana Udrea trebuie sa-si rezolve problemele cu DNA si SRI-ul.

- Ne-am dori ca sefii serviciilor secrete sa fie persoane nepolitice. Eu cred ca reformele din ultimii ani au fost in sensul depolitizarii si nu trebuie sa intoarcem acest trend. Domnul Iohannis este cel care face propunerile. 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A apărut îmbrăcată așa pe stadion, iar fanii au reacționat imediat
FOTO A apărut îmbrăcată așa pe stadion, iar fanii au reacționat imediat
Citește și...
Decizie revocata la Congresul Executiv National PSD. Unul dintre cei trei membri exclusi a fost reprimit in partid
Decizie revocata la Congresul Executiv National PSD. Unul dintre cei trei membri exclusi a fost reprimit in partid

"Victor Ponta este un comandant care si-a lasat generalii hacuiti, hartuiti, inchisi si arestati" - acesta este mesajul cu care cativa lideri PSD din tara au intrat la discutii cu sefii de la Bucuresti.

Ce a invatat premierul Victor Ponta din filmul
Ce a invatat premierul Victor Ponta din filmul "Lunetistul american": "Acum probabil ca mor oile de foame"

Premierul Victor Ponta a dat drept exemplu o scena din filmul "Lunetistul american", care acum inregistreaza recorduri in box-office-ul din SUA, pentru a vorbi despre saracia si coruptia din Romania.

Victor Ponta a anuntat ca salariul minim brut va fi majorat anul viitor la 1.200 lei:
Victor Ponta a anuntat ca salariul minim brut va fi majorat anul viitor la 1.200 lei: "Cresterile nu sunt pomeni"

Salariul minim brut va fi majorat anul viitor de la 1.050 lei, cat va fi incepand cu luna iulie a acestui an, la 1.200 lei, a anuntat joi premierul Victor Ponta.

Recomandări
Cele mai ciudate partide de la alegerile europarlamentare: „Partidul câinelui cu două cozi” ori al „găinii malefice”
Cele mai ciudate partide de la alegerile europarlamentare: „Partidul câinelui cu două cozi” ori al „găinii malefice”

Cele mai ciudate partide candidează, prin reprezentanții lor la alegerile Europarlamentare. Fie că se numesc „Partidul câinelui cu două cozi” ori al „găinii malefice” vor să atragă atenția prin umor asupra unor mesaje cât se poate de serioase.

Israelul face prăpăd în Rafah și nu ține cont de amenințarea lui Biden: „Dacă trebuie, vom lupta cu unghiile”
Israelul face prăpăd în Rafah și nu ține cont de amenințarea lui Biden: „Dacă trebuie, vom lupta cu unghiile”

Forţele israeliene au bombardat zone din Rafah, joi, afirmă locuitorii palestinieni, în timp ce premierul Benjamin Netanyahu a respins ameninţarea preşedintelui SUA, Joe Biden, de a opri livrările de arme către Israel dacă atacă oraşul din sudul Gaza.

Cum pot fi integrate în muncă persoanele vulnerabile. „Suntem într-un paradox, avem două milioane de oameni inactivi”
Cum pot fi integrate în muncă persoanele vulnerabile. „Suntem într-un paradox, avem două milioane de oameni inactivi”

România trăiește un paradox al forței de muncă, în care sunt două milioane de persoane inactive, deși cererea, din partea angajatorilor, este foarte mare.