Marti se voteaza in Parlament noua motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta. PNL a convins doar UDMR sa voteze "pentru"

Ultima actualizare: 01-10-2015 07:11

Puterea si opozitia au ultimele negocieri inaintea motiunii de cenzura de marti prin care PNL vrea sa demita Guvernul Ponta.

Oficial, liberalii i-au convins pana acum sa le sustina demersul doar pe cei 25 de parlamentari UDMR. In schimb, Victor Ponta si Liviu Dragnea anunta ca n-au nicio emotie.

Liviu Dragnea, presedintele interimar al PSD: "Sustinem actualul guvern si respingem motiunea. Maine vom fi prezenti sa asiguram cvorum, dar nu vom vota. Obiectivul nostru este ca motiunea sa cada."

Victor Ponta, premierul Romaniei: "Le-am recomandat sa mai lase scandalul si sa ne ajute sa ne vedem de munca. Mai putin scandal si mai multa munca sau macar sa nu ne incurce, ca ei de ajutat nu prea au cu ce sa ajute."

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului: "Vor fi prezenti toti parlamentarii si pentru ca il consideram un gest politicianist, parlamentrii nostri nu vor vota motiunea."

Asadar, strategia pe care vor sa o aplice liderii coalitiei nu e noua. Parlamentarii PSD, UNPR si ALDE nu vor vota. In aceste conditii, sansele ca demersul PNL de a demite guvernul Ponta par aproape nule. Liberalii au nevoie de 275 de voturi pentru ca motiunea sa fie un succes, in schimb au doar 176 de deputati si senatori. Cu un minus de aproape 100 de oameni, liderii opozitiei au incercat sa-i convinga si pe altii sa voteze pentru demiterea lui Ponta.

Cum UDMR are doar 25 de voturi, liderii PNL incearca sa puna presiune si pe alti parlamentari sa voteze motiunea prin intermediul unui miting cu 10.000 de oameni, chiar la intrarea in Palatul Parlamentului.

Dezbaterea si votul motiunii de cenzura, dar si mitingul celor de la PNL vor avea loc maine dimineata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO