Bugetul, dezbătut în comisii. Cîțu: ”Sper să treacă cât mai repede”

Dată publicare: 25-02-2021 07:09
Dată actualizare: 25-02-2021 19:40


Parlamentul a început joi, în comisii, dezbaterea proiectelor legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

În total, au fost depuse de către parlamentarii din opoziție 3169 de amendamente.

Guvernul a transmis marţi Legislativului cele două proiecte de lege.

Banii din visteria țării au fost împărțiți, după multe calcule, pentru domeniile prioritate. Sănătatea primește cel mai mult, în comparație cu alți ani.

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a anunțat că bugetul instituţiei pe care o conduce a fost avizat favorabil în comisiile de apărare reunite ale Parlamentului, iar acest buget este cel mai mare pe care l-a avut MAI în ultimii 5 ani.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, joi, când vor fi reluate plăţile pentru IMM, prin măsurile adoptate de Guvern, şi a precizat că imediat după ce va fi adoptat bugetul de stat pentru anul 2021.

”Sper să trecă cât mai repede prin Parlament, în forma în care a fost adoptat de Guvern”, a declarat premierul, potrivit News.ro.

Şedinţele comune ale comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea şi depunerea avizelor la Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci au loc joi.

Tot joi au loc dezbateri generale în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci.

Ulterior, până sâmbătă, la ora 14,00, sunt prevăzute dezbateri în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu ordonatorii principali de credite şi elaborarea rapoartelor asupra proiectelor legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Rapoartele Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci trebuie depuse luni, la ora 10,00.

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se vor reuni luni, de la ora 14,00, pentru a stabili timpii de dezbatere în plenul Parlamentului.

Luni, începând cu ora 16,00, va avea loc şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, fiind programate dezbateri generale şi dezbateri pe anexe, iar marţi va fi dat votul final la proiectele legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.