Legea bugetului de stat pe anul 2021 a ajuns în Parlament, pentru dezbatere şi aprobare

23-02-2021 12:08


Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost transmis, marţi, Parlamentului spre dezbatere şi aprobare, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Luni seară, Cabinetul Cîţu a aprobat proiectul legii bugetului de stat pentru 2021 în forma finală, cu avizul Consiliului Legislativ.

Potrivit Guvernului, proiectul propus reprezintă "un buget corect, credibil şi orientat spre dezvoltare şi reforme".

”Avem pentru 2021 un buget echilibrat, credibil, primul buget după 30 de ani construit în jurul investițiilor, fapt recunoscut de Consiliul fiscal și de instituțiile internaționale. Bugetul pentru acest an forțează reforma, iar persoanele care ocupă sinecuri politice își vor pierde beneficiile” - a transmis premierul Florin Cîțu.

Este o etapă care va dura destul de mult, ceea ce înseamnă că mai devreme de o săptămână nu vom putea vedea aprobat în Parlament bugetul de stat.

Mai exact, trebuie acordate 48 de ore pentru ca parlamentarii să vină cu eventuale amendamente la proiectele de legei, iar cei de la PSD și-au manifestat deja intenția să depună ”câteva mii”.

Astfel, dezbaterile în comisiile de specialitate ar putea începe cel mai devreme joi, 25 februarie.Votul final și dezbaterea din plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului abia săptămâna viitoare.

România trebuie să se încadreze într-un deficit bugetar de maxim 7 %, astfel că premierul Florin Cîțu a transmis că nu acceptă ca bugetul să depășească acest nivel. Ca atare, coaliția de guvernare a decis să nu depună amendamente la proiectul legii bugetului de stat.

Calendarul Legii bugetului de stat în Parlament

 

Grupurile parlamentare, deputaţii şi senatorii au termen până joi, la ora 10,00, să depună amendamente scrise şi motivate.

Joi, comisiile de specialitate vor aviza proiectele de buget, iar comisiile de buget, sesizate în fond, au termen până sâmbătă să dezbată şi să întocmească rapoartele, care vor fi depuse la Birourile permanente până luni, la ora 10,00.

Cele două Camere ale Parlamentului se vor reuni în şedinţă comună lunea viitoare, de la ora 16,00, pentru dezbaterea bugetului, votul final fiind programat marţi, 2 martie.


VIDEO PROTVPLUS.RO