Deputatul Mitică are cont pe Tinder, însă nu prea vorbește în Parlament: 7 minute în 3 ani

16-05-2019 19:31

După aproape 3 ani în Parlament, unii din aleşii noştri s-au remarcat mai degrabă prin scandaluri, şi mai puţin prin eficienţă.

Dacă în rândul Opoziţiei nu sunt foarte mulţi cei care nu şi-au dat interesul deloc, mare parte dintre cei de la putere s-au limitat la sta în bănci, ca să voteze când a fost nevoie. O demonstrează datele oficiale, dar şi imagini grăitoare, surprinse în Parlament.

Reporterii Pro TV au încercat să obţină răspunsuri de la cei în cauză, dar fără prea mare succes.

AIDA CĂRUCERU, deputat PSD, a preferat să fugă în loc să răspundă la întrebările despre ordinea de zi a comisiei unde e secretar. Tot ce a răspuns a fost „ Aţi fost în sală!” Ea este deputat PSD la primul mandat şi secretar al comisiei juridice.

Reporter; În calitate de deputat, ce proiecte aţi discutat?

Aida Căruceru: Acesta e un abuz!

Report: Că vă întrebăm ce proiecte aţi discutat?

Aida Căruceru: nu, faptul că vă împingeţi în mine. Merg spre toaletă, vreţi să intraţi cu mine?

În aproape trei ani de mandat a luat cuvântul doar ca să-şi citească declaraţiile politice şi să depună jurământul de investitura. A interpelat Guvernul o singură dată şi, deşi numele său apare pe multe proiecte de lege, le-a semnat doar din colegialitate, fără să fi iniţiat unul. Şi nu este singurul parlamentar pentru care activitatea în interesul cetăţenilor este, mai degrabă, o opţiune, nu o obligaţie.


Deputatul care crede că are timp de proiecte mandatul viitor

 

ALINA TEIŞ, deputat PSD: „Întotodeauna când a fost nevoie de mine, mi-am înlocuit colegii care au avut probleme de sănătate sau au fost plecaţi în delegaţii. Sunt co-initiator la foarte multe proiecte, nu am un proiect de lege care să fie al meu propriu şi întotdeauna dimineaţă am venit la declaraţiile politice."

Reporter: Nu aveţi niciun proiect, nu aţi luat cuvântul în plen...

Alina Teiş: Consider că am timp suficient, mandatul următor

MITICĂ MĂRGĂRIT este un alt deputat PSD care excelează la capitolul ineficienţă, cu 7 minute vorbite în plen şi cam atât. Singurul lucru prin care s-a făcut remarcat este contul său pe Tinder, o aplicaţie de întâlniri. 

Stai aşa, că m-a luat presa”, i-a spus persoanei cu care vorbea la telefon. Întrebat ce proiecte a depus, a răspuns doar că „La grup, la PSD, sunt toate proiectele pe care le-am depus cu toţii”, apoi a fugit.

 

Mama primarului din Baia Mare nu răspunde la întrebări

 

Să privim însă şi spre Opoziţie. Liberala VIORICA CHERECHEŞ a vorbit doar 38 de secunde în plen. În rest, este cunoscută pentru că primarul din Baia Mare, Cătălin Chereches, este fiul său. Nu a răspuns la întrebările despre activitatea sa, trecând pur şi simplu pe lângă echipa ProTV.

Nici Mihai Culeafă sau George Ionescu, colegi cu doamna Chereches nu s-au bătut pentru proiecte de lege, nu au interpelat Guvernul şi nici iniţiative legislative n-au depus. Repetenţi la activitate în Parlament găsim şi în PMP sau ALDE. La UDMR, cam un sfert dintre aleşi sunt aproape inexistenţi în parlament, la fel şi jumătate dintre reprezentanţii celorlalte minorităţi naţionale.

 

Un parlamentar ajunge să ia peste 53.000 lei/lună

 

Deputaţii şi senatorii ar trebui să se implice atât prin depunerea de proiecte de lege pentru cetăţenii care i-au ales, să se lupte pentru ele să tragă de mâna Guvernul pe probleme sesizate de cetăţeni şi, abia la final, să voteze.

Pentru toate aceste lucruri, aleşii primesc un salariu de cel puţin 19.000 de lei brut pe lună, la care se adauga alte beneficii. Li se decontează transportul şi telefonia mobilă, au cazarea plătită, diurna, plus sume forfetare de aproape 28.000 de lei, pentru cabinetele parlamentare. În total, peste 53.000 de lei lunar.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO