Parlamentarii care au fost miercuri prezenți în plenul reunit al celor două Camere au avut parte de un nou episod de scandal, după ce deputatul PNL Florin Roman a insistat să ia cuvântul, deși președintele de ședință l-a refuzat de mai multe ori.

Incidentul a avut loc în timpul dezbaterilor pe tema proiectului de hotărâre privind solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la organizarea unui referendum naţional consultativ cu privire la probleme de interes naţional.

La un moment dat, liberalul Florin Roman, a cerut să ia cuvântul de la microfonul plenului, însă președintele de ședință, senatorul PSD Claudiu Manda a refuzat să-i aprobe cererea, pe motiv că în acel moment erau discuții legate de procedură.

Roman a insistat să vorbească refuzând să plece de la microfon timp de câteva minute, iar - după ce a văzut că nu are șanse să se facă auzit - s-a dus la prezidiu, unde se afla Claudiu Manda, și i-a luat microfonul acestuia, încercând să vorbească de acolo.

Între timp, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a intervenit și el, sărind să-l apere pe colegul său de partid, Claudiu Manda.

După acest moment, liberalul Florin Roman a revenit la microfomul plenului, unde urma să vorbească liderul deputaților UDMR Attila Korodi. Și de această dată .. Roman a insistat să ia cuvântul, până când, într-un sfârșit, a renunțat și s-a întors în bancă.

Hotărârea privind referendumul a fost votată a 2-a oară, după ce PNL a acuzat ”un fals”

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat miercuri în şedinţă comună hotărârea privind scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care solicită consultarea Parlamentului pentru organizarea referendumului naţional.

Parlamentarii au votat de două ori această hotărâre, după ce opoziția a acuzat că raportul adoptat este unul fals, pentru că proiectul de hotărâre conţinea ”cu totul şi cu totul alt text”.

După acuzațiile lansate de liderul deputaților PNL Raluca Turcan, președintele de ședință Claudiu Manda a chemat la discuții toți liderii de grupuri parlamentare și, cu acordul lor, a supus din nou la vot hotărârea privind referendumul, dar fără textele criticate de opoziție. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!