Pagina de YouTube a Senatului, la un pas să fie închisă din cauza lui Șoșoacă. "Instigă la nepurtarea măștii”

Dată publicare: 13-04-2021 16:25
Dată actualizare: 13-04-2021 16:41


Diana Sosoaca

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, liberalul Iulia Scântei, a declarat marţi că pagina de YouTube a instituției a fost amenințată cu închiderea.

Avertismentul vine ca urmare a mesajelor senatoarei Diana Șoșoacă prin care instigă la nepurtarea măştii.

"Pagina YouTube a Senatului a fost închisă pentru anumite înregistrări video cu luări de cuvânt ale Dianei Şoşoacă, pentru că instigă, contrar politicii asumate de canalul respectiv, la nepurtarea măştii”, a precizat Iulia Scântei, potrivit Agerpres.

”Pentru prima sesizare transmisă Senatului, a celor care gestionează politica YouTube online, s-a acordat un avertisment şi au fost şterse acele înregistrări video care figurau pe pagina YouTube a Senatului. A fost un termen scurt, acordat de ei, cu titlu de preaviz. S-a explicat şi motivul pentru care vor fi şterse şi că repetarea postării pe canalul YouTube a acestor mesaje video, care instigă la nepurtarea măştii, vor fi interzise cu desăvârşire, inclusiv pagina Senatului, dacă nu se va conforma", a mai explicat aceasta.

Scandal la Comisia juridică

 

Potrivit acesteia, Comisia juridică a Senatului a fost pusă în imposibilitatea de a ţine şedinţa în care să analizeze comportamentul Dianei Şoşoacă, conform solicitării Biroului permanent, care a dat curs unei cereri a Grupului parlamentar PNL.

Marţi, Comisia juridică a Senatului a suspendat dezbaterea sesizării grupului PNL prin care se solicita analizarea "derapajelor" de comportament ale senatoarei. Biroul permanent a transmis, pe 5 aprilie, Comisiei juridice sesizarea PNL pentru soluţionare.

Diana Şoşoacă s-a prezentat la şedinţa comisiei. La intrare, preşedintele Comisiei juridice, Iulia Scântei, a încercat să o oprească, pentru că "poartă o mască (de protecţie sanitară) neconformă".

Şoşoacă a intrat în sală, de două ori, în pofida acestui avertisment. Ea şi-a manifestat nemulţumirea atât în comisie, cât şi la uşa sălii de şedinţă, vizavi de obligaţia de a purta o mască "ce nu o apără de virus".

Sursa: Agerpres, StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO