Orban, supărat că Pro România nu-l susține: Îmi este greu să înţeleg această atitudine

23-10-2019 13:35

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat miercuri că se aştepta ca Pro România să nu susţină noul guvern, dar că îi este foarte greu să înţeleagă atitudinea acestui partid, care a votat moţiunea de cenzură.

 

"Nici nu aveam foarte mari aşteptări. Pe de altă parte, îmi este foarte greu să înţeleg această atitudine. Pe de o parte, votezi o moţiune de cenzură să dai jos Guvernul Dăncilă şi, pe de altă parte, nu participi la învestirea unui guvern care să înlocuiască Guvernul Dăncilă. E o contradicţie în atitudini, dar nu este surprinzătoare apariţia unor contradicţii în atitudinile publice.

În mod evident, vă mărturisesc că mă aşteptam la această poziţie. Asta nu înseamnă că şansele de a reuşi învestitura guvernului nu rămân în picioare. Continuăm negocierile individuale cu parlamentari independenţi, parlamentari care se află în diferite situaţii. De asemenea, purtăm discuţii individual cu parlamentari din PSD. Evident, nu purtăm nicio negociere instituţională cu PSD, nu avem ce discuta cu PSD, obiectivul nostru este să îndepărtăm de la putere rămăşiţele acestui guvern toxic, care în fiecare zi mai face câte o nefăcută şi care distruge sistemele publice, angajează cheltuieli pentru care nu există acoperire, fixează pe posturi clientela politică", a spus Orban după întâlnirea cu liderul Pro România, Victor Ponta, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat că parlamentarii formaţiunii nu vor vota învestirea Guvernului PNL

 


VIDEO PROTVPLUS.RO