Orban: Dacă în urma acuzației de plagiat Ciucă nu-și dă demisia de bună-voie, Iohannis trebuie să i-o solicite

Ultima actualizare: 18-01-2022 17:50
Ludovic Orban
Pro TV

Fostul premier Ludovic Orban a comentat acuzațiile de plagiat aduse actualului lider al Guvernului Nicolae Ciucă.

Orban spune că Nicolae Ciucă a ajuns în funcția de premier datorită președintelui Klaus Iohannis, tot el fiind cel care trebuie să îi ceară demisia șefului Guvernului, dacă acesta nu va renunța singur la funcție.

“Ciucă este premier pentru că așa a vrut Iohannis. Dacă în urma acuzației de plagiat Ciucă nu-și dă demisia de bună-voie, cel care trebuie să-i solicite demisia este chiar Iohannis. Asta cu atât mai mult cu cât Iohannis s-a arătat intransigent față de plagiat”, a scris Orban pe Facebook.

El a scris și o declarație făcută de șeful statului acum câteva luni: „Plagiatul reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca, în fața unor probe concludente, persoanele acuzate să nu facă un pas în spate, după cum se întâmplă în democrații consolidate. Pentru a progresa ca societate, instituțiile abilitate trebuie să-i sancționeze drastic pe cei care își însușesc ilicit munca intelectuală a celorlalți, dar și pe aceia care facilitează acest lucru”.

Orban l-a criticat pe Iohannis că marți nu a făcut niciun comentariu, însă marți la amiază șeful statului a transmis un punct de vedere cu privire la scandalul plagiatului premierului Ciucă.

“Despre ce Românie Educată poate să mai vorbească Iohannis dacă va închide ochii și nu va reacționa în niciun fel la aceste serioase acuzații care afectează inclusiv imaginea externă a României, ținând cont de ceea ce susținea la prezentarea proiectului România Educată: ‘La noi hoții s-au cocoțat în vârful statului și acest lucru a fost posibil și datorită toleranței prea mari a societății și a mediului universitar față de plagiat. Fiindcă plagiatul este o formă de hoție’. De la conducerea PNL nu mă aștept la nicio reacție. Cât despre PSD, e ca și cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului”, a mai scris fostul președinte al PNL.

Nicolae Ciucă este acuzat de plagiat

Amintim că Press One susține că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO