Noul primar al Devei, exmatriculat, după ce și-a trimis șoferul să dea examen în locul lui. Oancea: A fost o copilărie

07-11-2017 08:58

Florin Oancea primar Deva

Liberalul Florin Oancea, care a câștigat primăria municipiului Deva, după alegerile locale din acest weekend, a fost exmatriculat de la programul de masterat, după ce și-a trimis la examen șoferul.

Într-o anchetă din anul 2006, realizată de Replica de Hunedoara, se preciza că Oancea, viceprimar al municipiului la acel moment, și-ar fi trimis șoferul să dea un examen în locul său, la programul de masterat la care era înscris, în cadrul Universității Vasile Goldiș din Arad. Tema examenului a fost corupția și modalități de combatere a acestui fenoment.

Ulterior, directorul Centrului din Deva al Universității, Ion Pitulescu, a sesizat și demonstrat fapta, astfel că Florin Oancea a fost exmatriculat. Tot la acel moment, Pitulescu a depus o sesizare și la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, pentru suspiciuni de instigare la fals privind identitatea.

11 ani mai târziu, cazul a fost readus în atenția publică de europarlamentarul Cristian Preda: „Observ că PNL e fericit că a câștigat primăria din Deva. Viitorul edil-șef a devenit cunoscut în vremea în care era vice-primar și și-a trimis șoferul să susțină un examen în locul său, la un masterat organizat de Universitatea Vasile Goldiș. A fost amendat cu 1000 de lei și exmatriculat, scriau gazetele vremii. Acum a primit 42 la sută din voturi și va conduce un oraș”, a scris el pe Facebook.

Primarul ales al municipiului Deva a precizat, pentru Mediafax, că gestul său a fost „o copilărie” și că și l-a asumat.

„Acel incident a fost un master de şase luni, organizat de Universitatea de Vest Vasile Goldiş, de la Arad, în 2006, când eram viceprimar. A fost o copilărie, eu eram demnitar, nu avea nicio legătură acel master de şase luni, pe administraţie locală, cu studiile mele. Mi-am făcut studiile la timp. S-a întâmplat ce ştie toată lumea, este un eveniment de 11 ani, mi l-am asumat şi viaţa merge înainte, nu vreau să dezvolt subiectul acum. A fost un eveniment asumat. Am primit o amendă de o mie de lei. A fost un eveniment neplăcut, peste care am trecut, mi-am asumat greşeala, am plătit amenda (...). Sunt om care se uită în spate numai ca să nu repete greşelile, în rest, eu privesc în viitor”, a spus Florin Oancea.

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO