Discutie "prieteneasca" intre Iohannis, Dragnea si Grindeanu, la depunerea juramantului de catre noii ministri. VIDEO

Ultima actualizare: 06-04-2017 07:08

Presedintele Klaus Iohannis nu a tinut un discurs public la ceremonia de depunere a juramantului de catre ministrii Gratiela Gavrilescu si Viorel Ilie.

In schimb, seful statului a stat de vorba "prieteneste" cu presedintele PSD Liviu Dragnea si cu premierul Sorin Grindeanu - cei doi lideri social democrati fiind vazuti in timp ce zambeau si radeau la vorbele presedintelui Romaniei.

Dupa ce ministrii Gavrilescu si Ilie au depus juramantul, consilierul de stat Gheorghe Angelescu a anuntat ca ceremonia s-a incheiat.

Presedintele a mers sa le stranga mana presedintilor celor doua Camere si ministrilor prezenti la ceremonie, vorbind cateva zeci de secunde cu Sorin Grindeanu, care a parut amuzat.

inquam

Iohannis a schimbat cateva cuvinte si cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. Ajuns in dreptul jurnalistilor, presedintele le-a spus: ”Astazi numai va salut”. Dupa care a revenit la Dragnea, cu care a mai vorbit putin.

inquam

Presedintele a parasit apoi sala, insa presedintii Camerelor si ministii au mai zabovit cateva minute in Sala Unirii de la Palatul Cotroceni.

De obicei, la astfel de ceremonii, seful statului sustine un scurt discurs, ceea ce nu s-a mai intamplat cu aceasta ocazie.

Noul ministru al Mediului, Gratiela Gavrilescu, si noul ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, au depus juramantul ca membri ai Guvernului.

Administratia Prezidentiala a anuntat, inca de vineri, ca decretele vor fi semnate in cursul zilei de luni, iar la ora 17.00 va avea loc ceremonia de depunere a juramantului.

Gratiela Gavrilescu, actual ministru pentru Relatia cu Parlamentul, preia portofoliul lui Constantin de ministru al Mediului si functia de vicepremier. in locul ei, este numit Viorel Ilie.

Liderii ALDE, reuniti duminica in sedinta Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copresedinte al formatiunii. Gratiela Gavrilescu, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, a fost propusa de ALDE in functiile de vicepremier si ministru al Mediului, in locul lui Daniel Constantin.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO