Motivul pentru care Victor Ponta nu a fost prezent la bilantul guvernarii sale. Dragnea: "Nu facem invitatii ca la nunta"

16-11-2015 13:35

Liviu Dragnea, presedinte al PSD, la Palatul parlamentului

La nici 2 saptamani de la protestele care au dus la caderea guvernului condus de Ponta, liderul PSD spune ca a fost "cel mai bun premier" din istoria Romaniei

"Din punctul meu de vedere, Victor Ponta este cel mai bun premier pe care l-a avut Romania. Ii multumesc pentru ce a facut pentru aceasta tara. Cred ca ar fi fost, in continuare, un premier foarte bun si in continuare cred ca nu trebuia sa plece", a afirmat presedintele PSD, intr-o conferinta de presa in care a prezentat un bilant al guvernarilor Ponta. Fostul premier nu a participat, insa. Motivul pentru care Ponta nu a fost invitat la bilantul guvernarii sale l-a prezentat tot Dragnea.

"De cateva zile spun public ca facem prezentarea guvernarii. Nu era nevoie de invitatii. Nu facem invitatii ca la nunta", a precizat presedintele PSD, intrebat despre absenta lui Victor Ponta de la acest eveniment.

Anterior, intr-o conferinta de presa, Dragnea spusese ca a decis sa faca aceasta prezentare pentru ca nu s-a realizat un bilant la Guvern.

Victor Ponta a scris luni pe Facebook ca nu a fost invitat la bilantul guvernarii sale."Nu voi vota maine noul Guvern. Nu cred ca au nevoie de votul meu. Decizia PSD despre guvernul domnului Ciolos este in regula... Nu am fost invitat la PSD ieri si nu o sa comentez nimic din ce au facut. Nu am fost invitat la bilantul guvernarii pe care eu am condus-o. Nu m-am suparat. Pe PSD nu o sa ma supar niciodata. Si nici nu ma duc neinvitat nicaieri. Importat este insa ca s-a vorbit de bine despre guvernare!", a transmis Ponta.

Dragnea a avut aproape numai aprecieri pozitive la adresa predecesorului sau la conducerea partidului. Aproape numai, fiindca a spus si ca "plecarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului [...] a tulburat PSD"

Intrebat de ce s-a cerut demisia lui Ponta in conditiile in care guvernarea era atat de buna, liderul PSD a spus: "Din cate imi aduc eu aminte, atunci s-au cerut alte demisii. Si revendicarile au evoluat pana cand s-a ajuns la demisia intregii clase politice si a Parlamentului. Deja se discuta de lovituri fundamentale aduse unor institutii democratice. O societate democratica se bazeaza pe Parlament, pe partide politice, pe pluripartidism. E bine sa-i intrebati pe cei care au cerut lucrul acesta. Ceea ce stiu eu este ca milioane de romani au apreciat si apreciaza in continuare prestatia guvernelor Victor Ponta si a coalitiei care a sustinut acest Guvern".

Dragnea a precizat ca el doar a fost informat de fostul premier cu privire la gestul pe care urma sa-l faca. "Incerc sa fiu foarte atent la cuvintele pe care le folosesc. Am spus-o si atunci, a spus-o si Victor Ponta. In dimineata acelei zile am avut o discutie cu el, m-a cautat, a venit la mine acasa dimineata. Mi-a spus ca a avut o discutie cu domnul Gabriel Oprea cu o seara inainte si ca s-a decis sa-si depuna mandatul, gest pe care-l va face la ora 11,00, nedorind sa mai intarzie aceasta decizie, pe care, repet, mi-a adus-o la cunostinta pur si simplu. Nu stiu exact ce a vorbit cu domnul Gabriel Oprea cu o seara inainte, nu a vorbit cu mine. Daca se poate considera ca, prin faptul ca m-a informat, eu l-am determinat sa plece, atunci, intr-adevar, e o schimbare de logica profunda in gandire".

Sursa: Agerpres/ StirileProTV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26