Ministrul Economiei: Săptămâna viitoare vor intra în ţară primele milioane de măşti


Ultimul update: Joi 27 Februarie 2020 16:11
Data publicarii: Joi 27 Februarie 2020 16:02
Categorie: Stiri Politice
masti gripa, masca gripa

Ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că săptămâna viitoare vor intra în ţară "primele milioane de măşti" medicale de protecţie.

Aceasta, ca urmare a demersurilor întreprinse de ataşaţii economici ai României în state precum Turcia, Germania şi Austria.

"Ministerul Economiei şi companiile din coordonarea ministerului se implică în găsirea de soluţii. Toţi ataşaţii economici s-au ocupat deja, un milion de măşti au fost găsite în Turcia de ataşatul economic de la Istanbul şi au fost blocate, vor fi aduse în ţară, la fel şi în Germania, la fel şi în Austria au răspuns foarte prompt la circulara care a fost dată ieri dimineaţă. Săptămâna viitoare vor intra, cred că de luni, primele milioane de măşti în ţară", a declarat Virgil Popescu, joi, la şedinţa de Guvern, potrivit Agerpres.

În acelaşi context, ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că joi după-amiază Ministerul Sănătăţii şi eMAG vor încheia un acord prin care compania de vânzări online va dona un milion de măşti "conforme pentru populaţie şi cei cu risc".

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO