Ministrul Drulă, în vizorul PNL, după ce l-a numit pe Cîțu ”zombie politic”. Orban avertizează

Dată publicare: 19-04-2021 13:22
Dată actualizare: 19-04-2021 15:49


Catalin Drula

Premierul Florin Cîțu a evitat, luni, să spună clar dacă îl va remania pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, după ce acesta l-a numit ”zombie politic”.

Șeful Guvernului a declarat, în schimb, că fiecare membru al Cabinetului său va fi evaluat pe baza performanţei, şi nu pe ceea ce spune că face.

"Îi asigur pe toţi membrii Cabinetului că evaluarea se va face pe baza performanţei, pe baza a tot ceea ce fac şi nu pe ceea ce spun că fac. Repet: fiecare membru al Cabinetului condus de mine va fi evaluat pe ceea ce face, nu pe ceea ce spune că face", a precizat Florin Cîţu, la Parlament, după şedinţa conducerii PNL, potrivit Agerpres.

El a fost întrebat de jurnaliști ce măsuri se impun în privinţa  ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, care l-a numit "un zombi politic" într-un interviu.

Orban: În momentul în care un ministru îl atacă pe premier atunci să plece acasă

 

În schimb, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că în momentul în care un ministru îşi atacă premierul înseamnă că nu mai vrea să facă parte din Guvernul respectiv.

"Este în logica de funcţionare în toate democraţiile din lumea asta. Nu există ministru care să atace premierul sau care să atace un coleg de coaliţie. Solidaritatea guvernamentală, Guvernul reprezintă o echipă chiar dacă este un guvern de coaliţie. În momentul în care un ministru îşi atacă un coleg de guvern, cu atât mai mult când îşi atacă premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din guvernul respectiv. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte clare. Este total nefiresc, profund dăunător pentru funcţionarea unei instituţii fundamentale a statului român, cum este Guvernul, să îşi permită unul sau altul să dea declaraţii împotriva premierului. Declaraţii împotriva premierului, chiar şi atunci când nu au motive, că, de cele mai multe ori când nu au motive, dau cei din opoziţie. Nu pot să dea declaraţii cei care sunt parte în coaliţia de guvernare şi mai ales cei care fac parte din echipa de guvernare", a afirmat Ludovic Orban, la Parlament.

Liderul liberalilor a subliniat că un ministru care îşi atacă premierul nu poate colabora cu acesta.

"Este o chestiune care ţine de logica de funcţionare a guvernării. În momentul în care un ministru îl atacă pe premier atunci să plece acasă, din punctul nostru de vedere lucrurile sunt simple. Exact cum este rezolvarea constituţională care a fost aplicată şi în cazul ministrului care a fost revocat", a declarat Orban.

Rareș Bogdan, despre Drulă: ”Uneori, probabil, își mai uită ranga în mână”

 

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan i-a reocmandat ministrului Drulă să mai lase ”ranga din mână” atunci când este vorba de coaliția de guvernare, făcând astfel aluzie la acțiunea Ministerului Transporturilor de demolare a chioșcurilor ilegale de la metrou.

”Am văzut. Cătălin e un ministru bun. Uneori, probabil, își mai uită ranga în mână. A făcut bine ce a făcut la metrou. Cu ranga nu poți să intri într-o casă sau să construiești un bloc. Sunt convins că lasă ranga la ușă și ne vom înțelege de minune cu Cătălin.” - a spus Rareș Bogdan.

Sursa: Agerpres, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO