Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Sevil Shhaideh in functia de ministru al Dezvoltarii

Sevil Shhaideh - AGERPRES

Sevil Shhaideh, fost secretar de stat in MDRAP, a depus miercuri, la Palatul Cotroceni, juramantul de investitura in functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in fata presedintelui Klaus Iohannis.

La ceremonia de depunere a juramantului de investitura au participat premierul Victor Ponta, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Calin Popescu-Tariceanu si Valeriu Zgonea, membri ai Guvernului si consilieri prezidentiali, potrivit Agerpres.

Sevil Shhaideh il inlocuieste in functia de ministru pe Liviu Dragnea, care a demisionat ca urmare a condamnarii sale de catre ICCJ la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul "Referendumul", cu un termen de incercare de trei ani.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele prin care s-a luat act de demisia lui Liviu Dragnea de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si s-a constatat incetarea functiei de membru al Guvernului, dar si pe cel prin care a fost numita in functia de ministru Sevil Shhaideh.

"Doamna ministru, va doresc mult succes in aceasta noua pozitie. Preluati un minister greu, dar aveti marele avantaj ca sunteti de mai multi ani in minister si cunoasteti foarte bine si problemele si cred si solutiile. Va doresc un mandat de succes", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Citește și
Liviu Dragnea - AGERPRES
Dragnea: "Demisia mea e un gest de demnitate, imi sustin in continuare nevinovatia." Inlocuitorul pregatit de Ponta
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Sevil Shhaideh are 50 de ani si a devenit mana dreapta a lui Liviu Dragnea la minister, unde este secretar de stat, dupa ce intre 2007 si 2012 a fost unul dintre oamenii de baza ai nasului sau, Nicusor Constantinescu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, in prezent cercetat pentru coruptie. Ea s-a ocupat in cadrul de coordonarea si managementul proiectelor finantate cu bani europeni.

Sevil Shhaideh este considerata de unii dintre social democrati omul potrivit pentru a conduce Ministerul Dezvoltarii. A absolvit la Constanta Facultatea de Stiinte Economice si are un master in Managementul Proiectelor de Afaceri, fiind expert in administratie publica si specialist in IT.

Postul de ministru al Dezvoltarii a ramas vacant dupa ce Liviu Dragnea a demisionat - ca urmare a condamnarii la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea lui Traian Basescu.

Liviu Dragnea: O cunosc pe doamna Shhaideh de 15 ani

Fostul ministru al Dezvoltarii Liviu Dragnea a declarat miercuri ca o cunoaste pe Sevil Shhaideh, care va prelua mandatul in locul sau, de 15 ani, dar a precizat ca nu este nasul ei, pentru ca in religia musulmana nu exista acest termen, el fiind martor la casatoria acesteia.

"Presa a scris si a vorbit multe in aceste zile si sunt cetateni care lucreaza in presa si doamne si domni care si-au permis sa-si bata joc si de unii membri din familia mea care sunt morti, de asemenea care si-au permis, asa cum fac de obicei, sa minta sau sa dezinformeze. In religia musulmana nu exista termenul de nas. Sunt martori atunci cand se casatoresc un barbat si o femeie de religie musulmana, sunt unii care participa la acel eveniment si care sunt martori, nu exista termenul de nasi si fini. O cunosc pe doamna Shhaideh de 15 ani, nu numai eu, toti cei care am lucrat in administratia locala si acolo am fost mai multi si am fost numiti martori", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca Sevil Shhaideh va fi un ministru foarte bun, care nu vine "maine sau astazi pentru prima data in minister".

"Cred ca va continua ceea ce am construit impreuna. Sunt programe pe care le-am finantat, programe pe care le derulam, are o misiune nu foarte grea, eu sunt dispus sa o ajut cu sfaturi. Cred ca premierul a facut o alegere buna, este bine sa nu apara miscari bruste", a mentionat Dragnea.

El a precizat ca despre aceasta numire la Ministerul Dezvoltarii a fost informat si comisarul european Corina Cretu si crede ca aceasta are o parere buna despre noul ministru.

Cine este Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh s-a nascut la 4 decembrie 1964. A absolvit Facultatea de Planificare Economica si Cibernetica din cadrul Academiei de stiinte Economice din Bucuresti in 1987.

A urmat o serie de cursuri de perfectionare: expert in administratie publica (USAID, Washington DC, SUA, 1995) si manager ONG (USAID, Washington DC, SUA, 2001), manager de proiect (Oracle University, 2002 si PM Solutions Romania, 2004), auditor (TUV Institution, 2003).

Are o diploma de Master in Managementul Proiectelor de Afaceri, obtinuta in cadrul Facultatii de stiinte Economice a Universitatii ''Ovidius'' (2005-2007).

Si-a inceput cariera profesionala ca analist programator in cadrul Trustului pentru Mecanizarea Agriculturii Constanta (1987-1991), a devenit, apoi, manager Sisteme Informatice in cadrul Directiei de Munca si Protectie Sociala a judetului Constanta (1991-1993) si director Sisteme Informatice in cadrul Consiliului Judetean Constanta (1993-2007).

A ocupat functia de coordonator responsabil cu elaborarea amendamentelor legislative cu privire la actele normative ce reglementeaza administratia publica locala in cadrul Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) si de director general, Directia Generala de Proiecte, Consiliul Judetean Constanta (2007-2012).

Este presedinte al Asociatiei Nationale a Informaticienilor din Administratia Publica (ANIAP) din 2000. Este secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) din mai 2012.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Victor Ponta s-a intalnit cu Klaus Iohannis la Cotroceni. Cine ar putea fi noul ministru al Dezvoltarii, in locul lui Dragnea
Victor Ponta s-a intalnit cu Klaus Iohannis la Cotroceni. Cine ar putea fi noul ministru al Dezvoltarii, in locul lui Dragnea

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice ar putea avea de miercuri un nou sef, in locul demisionarului Liviu Dragnea.

Dragnea:
Dragnea: "Demisia mea e un gest de demnitate, imi sustin in continuare nevinovatia." Inlocuitorul pregatit de Ponta

Ministrul demisionar al Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, a declarat sambata, la Targu-Jiu, ca demisia sa din functia detinuta reprezinta un gest de demnitate, subliniind ca isi sustine in continuare cu tarie nevinovatia.

Dragnea asteapta decizia in Dosarul Referendumului:
Dragnea asteapta decizia in Dosarul Referendumului: "Eu sper sa fie o sentinta buna. Daca nu, functiile nu o sa mai fie"

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, presedinte executiv al PSD, a declarat miercuri, ca raspuns la o intrebare legata de functiile pe care le detine, in cazul unui verdict nefavorabil al judecatorilor, vineri, in Dosarul Referendumului.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.