Liviu Negoita: PDL sustine referendumul anuntat de Traian Basescu

Ultima actualizare: 15-06-2013 07:00
Liviu Negoita si Traian Basescu

Prim-vicepresedintele PDL Liviu Negoita a declarat, miercuri, ca PDL sustine initiativa presedintelui Traian Basescu privind organizarea unui referendum pe tema Parlamentului unicameral.

"Sustinem initiativa presedintelui, dar ne exprimam rezervele ca actuala coalitie, USL, va respecta rezultatul unui nou referendum pe aceasta tema. Presedintele isi manifesta un drept constitutional insistand cu un nou referendum pe aceasta tema in fata unei coalitii de guvernare care a demonstrat incalcarea principiilor statului de drept", a spus Liviu Negoita.

El a aratat ca PDL insista pentru respectarea referendumului din 2009.

"PDL insista pentru respectarea referendumului din 2009, referendum valid prin care poporul si-a exprimat vointa pentru un Parlament unicameral si pentru reducerea numarului de parlamentari la 300. Nu avem nimic impotriva organizarii unui nou referendum pe aceasta tema, dar este de presupus ca actuala coalitie de guvernare, USL, nu va respecta rezultatul unui nou referendum, asa cum nu il respecta pe cel din 2009, ignorand statul de drept si manifestand un total dispret fata de vointa poporului", a mai spus Negoita.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca a declansat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari, precizand insa ca va emite decretul in functie de modul in care Parlamentul va respecta vointa poporului exprimata in 2009.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO