Liviu Dragnea: Sunt 501 locuri in sala de plen, iar 49 de colegi nu vor avea loc

Liviu Dragnea

PROTV NEWS a transmis LIVE conferinta de presa sustinuta de secretarul general al PSD Liviu Dragnea.

Conform rezultatelor partiale anuntate de reprezentantii Biroului Electoral Central, luni, la ora 10.00, USL a obtinut la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 58,63% la Camera Deputatilor si 60,03% in Senat.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca viitorul Legislativ va avea 550 de parlamentari, cu 80 in plus fata de actualul Parlament, el aratand ca sala de plen are 501 locuri, fiind neincapatoare pentru cei 550 de alesi.

El a spus ca Parlamentul rezultat in urma alegerilor de duminica va avea 550 de mandate. Dragnea a aratat ca este vorba despre 80 de mandate in plus fata de actualul Parlament.

Iata datele privind alegerile parlamentare din 9 decembrie, centralizate de PSD pana la ora 12.00 si prezentate de Liviu Dragnea:

Citește și
Elena Basescu
Rezultate alegeri parlamentare 2012. Mesajul Elenei Basescu pe Twitter dupa afisarea exit poll-ului
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

S-au centralizat procesele verbale din 13.300 sectii de votare, reprezentand 71% din totalul sectiilor de votare.

Rezultatul votului este urmatorul:
->USL = 59,06% la Camera si 60,44% la Senat
->ARD = 15,87% la Camera si 16,21% la Senat
->PDL = 13,22% la Camera si 13,92% la Senat
->UDMR = 6,04% la Camera si 6,32%
->Alte partide = 5,81% la Camera si 3,11% la Senat

->TOTAL MANDATE CAMERA: 382 (+49 MANDTE)
->TOTAL MANDATE SENAT: 168 (+31 MANDATE)
->TOTAL CUMULAT: 550 (+80 MANDATE)

MANDATE PE PRIMUL LOC OBTINUTE DE USL
->Senat: 111
->Camera Deputatilor: 234
->Total: 345 mandate

REPARTIZAREA MANDATELOR USL PE FORMATIUNI

->CAMERA DEPUTATILOR: PSD 138 mandate, PNL 90 mandate, PC 11 mandate, UNPR 8 mandate
->SENAT: PSD 54 mandate, PNL 51 mandate, PC 8 mandate, UNPR 4 mandate
->Cumulat: PSD 192 mandate, PNL 141 mandate, PC 19 mandate, UNPR 12 mandate. (ACS = 204 mandate = 56% , ACD 160 mandate = 44%)

Sinteza declaratiilor secretarului general al PSD Liviu Dragnea:

- "De aceasta data va comunicam rezultatele inregistrate dupa procesele verbale. Pana in prezent am inregistrat 71% din totalul sectiilor. Ca si vot politic, procentul este mai mare pentru USL decat la exit-poll. Majoritatea celor care n-au raspuns la exit-poll erau cei care au votat pentru USL, care a luat 60,44 la Senat.

- UDMR - 6,04 % la Camera si 6,01% la Senat.

- Ca mandate. La Camera, USL - 247, la Senat - 117

- PDL 54 mandate la Camera si 23 la Senat, cumulat 77 mandate, adica 14%. PPDD - 63 mandate in total adica 11,5. UDMR - 5,1% cumulat. Minoritatile 18 mandate.

- Total mandate in Camera Deputatilor - 382 de mandate, un plus de 49 de mandate. La Senat 168 in total, un plus de 31 de mandate. Total mandate de parlamentar 550, cu un plus. In sala de plen sunt 501 locuri.

- Eu cred ca ar trebui sa stea la balcoane cei care au blocat legea.

- Repartizarea mandatelor in interiorul USL, la Camera Deputatilor 90 mandate PNL, 8 mandate UNPR. La Senat, PSD 54 mandate, PNL 51 mandate, PC 8 mandate, UNPR 4 mandate. "

- "Nu este un subiect foarte usor. Nu este usor sa promovezi o asemenea idee, dar eu zic ca intalnirea de care am vorbit merita sa aiba loc. N-am stabilit intalnirea ca n-am avut cand (cu UDMR, n.red). Eu personal sunt in favoarea unei intalniri PSD si UDMR. "

-  "S-a vorbit intr-un cerc restrans (in PSD) de formarea unei aliante cu UDMR."

- "Sa nu credeti ca in PSD este foarte multa fericire. Daca vom lua o decizie, fiecare in partidele noastre vom explica decizia pe care vrem sa o luam. "

- "Principala motivatie o reprezinta formarea unei stabilitati in parlament printr-o majoritate stabila." 

- "Eu nu stiu aceasta declaratie a domnului Antonescu si nu pot s-o comentez. Alta intrebare. Sincer, nu credeti ca ar fi mai bine sa-l intrebati pe domnul Antonescu? Eu am primit hartie de la CNSAS si nu sunt informator."

- "Astazi sau cel mai tarziu maine vom avea intalnire cu UDMR si vedem dupa aceea."

- "Pana nu vedem nominalizarea facuta de presedintele Traian Basescu pentru Victor Ponta nu vorbim de viitorul guvern, care s-ar putea sa aiba o structura putin modificata. "

- "Pot fi schimbari. De exemplu in colegiul domnului Ungureanu. Este foarte strans. Si mai sunt cateva cazuri genul acesta. In diaspora nu avem rezultate."

- "Victor Ponta are in spate 66% din voturile exprimate pentru Parlament. Nu cred ca aceasta tara mai suporta extinderea unei crize politice. Si cred ca domnul Traian Basescu va trece peste suparari si va realiza ca Victor Ponta este propunerea de premier."

- "Tot poporul a spus ca vrea guvern USL."

- "Aici nu sunt ezitari din partea noastra."

- "Presedintele Traian Basescu are totusi o logica. Sa faci o propunere de care stii ca nu trece in Parlament..nu are sens. Eu sunt sigur ca nu vom ajunge acolo. Cred ca Romania are nevoie rapid de buget, sa inceapa reconstructia acestei tari, iar asta se face numai cu un Guvern stabil."

- "Daca presedintele Traian Basescu il va desemna pe Victor Ponta din prima sunt sigura ca va aparea o coabitare serioasa, reala. Toti oamenii politice avem aceasta obligatie, sa trecem peste supararile personale, indreptatite sau nu."

- "Mi-as dori ca Vasile Blaga sa intre in Parlament. opinia mea personala este ca Vasile Blaga este un om cu care poti comunica. Pe noi ne intereseaza sa avem o coabitare corecta cu presedintele Basescu, iar pe de alta parte sa construim o relatie putere-opozitie normala, fireasca. Iar parerea mea personala este ca Vasile Blaga ar putea fi omul cu care sa comunicam serios. dar asta este ce cred eu, nu stiu daca domnul Blaga va intra in Parlament."

- "Eu si dvs. stiti si DNA-ul stie ca sunt specialist in sms-uri."

- "Doamna Udrea a castigat un loc in Parlament." 

- "Sunt 501 locuri in sala de plen, iar 49 de colegi nu au loc."

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
Gafa serii dupa rezultatele de la exit poll. Blaga:ARD a dus cea mai cumplita campanie de manipulare
Gafa serii dupa rezultatele de la exit poll. Blaga:ARD a dus cea mai cumplita campanie de manipulare

Vasile Blaga a comis una dintre cele mai mari gafe de aseara dupa afisarea rezultatelor de catre BEC de la exit poll.

Rezultate alegeri parlamentare 2012. Mesajul Elenei Basescu pe Twitter dupa afisarea exit poll-ului
Rezultate alegeri parlamentare 2012. Mesajul Elenei Basescu pe Twitter dupa afisarea exit poll-ului

Elena Basescu a fost activa pe pagina personala de Twitter azi noapte, unde a comentat rezultatele alegerilor parlamentare.

Rezultate alegeri parlamentare 2012. BEC: USL a obtinut 58,61% la Camera si 60,07% la Senat
Rezultate alegeri parlamentare 2012. BEC: USL a obtinut 58,61% la Camera si 60,07% la Senat

BEC va anunta astazi partidele care au trecut pragul electoral la nivel national, dupa ce Biroul va solutiona cererile de anulare a alegerilor pentru frauda electorala. VEZI HARTA INTERACTIVA CU PREZENTA LA VOT IN TEXT

Recomandări
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental
Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental

Rusia bombardează reţeaua feroviară a Ucrainei pentru a "paraliza" aprovizionările militare, inclusiv ajutorul militar occidental, Moscova pregătind o nouă ofensivă, a declarat vineri un responsabil de securitate ucrainean, citat de AFP.