Liderul PNL Alina Gorghiu nu vrea casatorii gay: "Suntem pentru familia traditionala, o sustinem in forma aceasta"

19-09-2016 16:22


alina gorghiu - agerpres

PNL sustine familia traditionala asa cum este ea reglementata in Constitutie si legislatia la zi, a declarat copresedintele liberal Alina Gorghiu.

Ea a fost intrebata la finalul BPN al PNL care este pozitia liberalilor pe tema casatoriilor intre persoane de acelasi sex si referitor la parteneriatul civil, avand in vedere ca CCR urmeaza sa se pronunte marti pe aceste subiecte.

"Avem o Constitutie pe care Curtea Constitutionala va trebui sa o respecte si avem o legislatie in vigoare pe care vom vedea daca apreciaza ca e cazul sa o modificam sau nu. In momentul acesta, angajamentul este ferm pentru familia traditionala. Articolul din Codul de procedura civila este la fel de clar, sustine ca o casatorie poate fi realizata intre un barbat si o femeie. Asta nu inseamna ca forme de protectie pentru minoritati nu ar trebui sa existe", a precizat Alina Gorghiu, conform Agerpres.

Copresedintele PNL a adaugat ca "ideea de parteneriat civil a capatat o nota destul de dezbatuta in spatiul public".

"Si cred ca merita o discutie in conditiile in care ferim o tema atat de controversata de campania electorala. Eu cred ca aceasta tema va fi, pur si simplu, denaturata. De aceea evit sa ignoram prioritatile PNL pentru guvernare pentru alte subiecte. Deci, suntem pentru familia traditionala, o sustinem in forma aceasta", a spus Gorghiu.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO