Iohannis s-a intalnit cu Obama: "L-am invitat in Romania si se lucreaza la asta". Ce a cerut de la tribuna ONU

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Klaus Iohannis a urcat din nou marti la tribuna ONU, pentru un discurs despre cele sapte decenii de activitate ale organizatiei.
 

Citeste in aceasta stire:
-►Klaus Iohannis: L-am invitat pe Obama in Romania

Seful statului a vorbit despre realizari si despre noile provocari, cum ar fi criza migrantilor, sau conflictele inghetate. Luni seara, presedintele a participat la dineul traditional oferit de Barack Obama liderilor care participa la summitul ONU. Inainte a mers la Washington pentru a se intalni cu vicepresedintele american, Joe Biden.

Klaus Iohannis a evidentiat faptul ca Romania marcheaza anul acesta sase decenii de apartenenta la ONU, dar si ca a fost si va ramane un stat care sustine neconditionat Natiunile Unite. A avut si cateva indemnuri.

Citește și
Klaus Iohannis, discurs la ONU
Klaus Iohannis a sustinut un discurs la ONU. Cat de bine vorbeste presedintele Romaniei in limba engleza. VIDEO
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Klaus Iohannis: "Natiunile Unite trebuie sa rezolve, de maniera realista si energica, principalele cauze ale migratiei. Trebuie sa oprim distrugerea structurii sociale a societatilor afectate de conflict si sa ajutam populatiile sa scape de saracie extrema. Trebuie sa fie mai putin tolerante in privinta conflictelor prelungite din regiunea Transnistria a Republicii Moldova, Georgia si  Nagorno-Karabah."

Klaus Iohannis s-a alaturat luni seara altor lideri invitati de presedintele Barack Obama la traditionalul dineu oferit de presedintele Statelor Unite oaspetilor Adunarii Generale a ONU.

Un sfert dintre strazile Manhatanului au fost blocate pentru acest dineu si trei sferturi dintre politisti si agentii se securitate din New York au fost concentrati in aceasta zona, lucru de inteles daca e sa ne gandim ca la dineu sunt prezenti aproape 170 de presedinti si sefi de guvern.

Inainte de receptia oferita de Barack Obama, seful statului a fost la Casa Alba, unde l-a intalnit pe vicepresedintele american Joe Biden. Klaus Iohannis a fost insotit la intalnire de George Maior, proaspat numit ambasador al Romaniei la Washington, si de ministrul de externe, Bogdan Aurescu.

"Exista doua instrumente noi in relatiile internationale - coruptia si energia. La aceste doua chestiuni Romania sta bine". Ar fi fost cuvintele lui Joe Biden, potrivit unor surse din cadrul administratiei prezidentiale romane.

De asemenea, vicepresedintele american a remarcat ca "Romania este mai libera in privinta securitatii energetice, inclusiv atunci cand vine vorba despre interconectare energetica."

Klaus Iohannis: "Am evaluat impreuna unele chestiuni legate de securitate, securitatea in special a Romaniei, desigura, avand in vedere ca suntem plasati intr-o zona cu probleme. Am discutat despre situatia din Ucraina, dar si despre noua baza de la Deveselu."

Iohannis a anuntat, de la Washington, ca baza americana de la Deveselu, care adaposteste scutul anti racheta, va fi functionala pana la sfarsitul anului. Presedintele l-a invitat la Bucuresti pe Joe Biden, in luna noiembrie, cand tara noastra va organiza, potrivit lui Klaus Iohannis, un "mini summit Nato".

Inainte de intalnirea de marti de la Casa Alba, presedintele Iohannis a mai vorbit o data cu Joe Biden. Se intampla in decembrie anul trecut, cand oficialul american a fost printre primii care l-au sunat sa-l felicite pentru castigarea mandatului.

Klaus Iohannis: L-am invitat pe Obama in Romania

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca l-a invitat pe omologul sau american, Barack Obama, sa efectueze o vizita in Romania. Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa Carmen au participat luni seara la receptia traditionala oferita de presedintele SUA, Barack Obama, liderilor care participa la summitul ONU. Intrebat daca a discutat cu presedintele Obama si cand intentioneaza sa mearga la Casa Alba, Iohannis a raspuns ca l-a invitat pe liderul american sa efectueze o vizita in Romania.

"A fost o intalnire scurta si calda. Am schimbat cateva fraze, am facut o poza impreuna. A fost foarte bine. (...) Eu l-am invitat in Romania si se lucreaza. Diplomatii nostri lucreaza la vizite bilaterale si cand vom sti o sa va informam", a spus Iohannis.

Seful statului a fost intrebat si daca a primit un raspuns cu privire la invitatia pe care i-a adresat-o lui Obama. "Raspunsurile intotdeauna sunt pozitive, noi suntem politicosi", a conchis Iohannis. 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Victor Ponta:
Victor Ponta: "Sunt pentru colaborare intre Guvern si presedinte". Care este conditia care trebuie indeplinita

Premierul Victor Ponta a afirmat luni ca sustine colaborarea dintre Guvern si presedinte si ca va face acest lucru pana la finalul mandatului, insa cu o conditie.

Klaus Iohannis a sustinut un discurs la ONU. Cat de bine vorbeste presedintele Romaniei in limba engleza. VIDEO
Klaus Iohannis a sustinut un discurs la ONU. Cat de bine vorbeste presedintele Romaniei in limba engleza. VIDEO

Duminica, in jurul orei 18.00, ora Romaniei, Klaus Iohannis a tinut un discurs in engleza la cea de-a 70-a sesiune a Adunării Generale a ONU. Principala tema: criza refugiatilor.

Iohannis l-a invitat pe Joe Biden la
Iohannis l-a invitat pe Joe Biden la "mini summitul NATO" de la Bucuresti. Ce i-a transmis vicepresedintele SUA

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit luni seara, la Casa Alba, cu vicepresedintele Statelor Unite Joe Biden. A fost o intalnire foarte buna care a durat aproximativ o ora a spus presedintele.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.