Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, sustine iesirea UDMR de la guvernare. Hunor: "Nu se pune problema in acest moment"

Ultima actualizare: 21-11-2014 00:32
Kelemen Hunor

Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, sustine iesirea UDMR de la guvernare si spune ca decizia apartine parlamentarilor Uniunii, adaugand insa ca sunt situatii cand o decizie este grea, "cu urmari incalculabile".

Borboly Csaba, care este si presedintele Organizatiei Teritoriale UDMR Ciuc, considera ca UDMR ar trebui sa iasa de la guvernare deoarece electoratul maghiar a votat pro-Iohannis, "aratand incotro trebuie sa mearga UDMR".

"Decizia si responsabilitatea deciziei revine parlamentarilor UDMR. Sunt situatii cand o decizie este grea, cu urmari incalculabile, dar si o decizie mai proasta, e mai buna decat sa nu fie luata nicio decizie. Este opinia mea personala", a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, Borboly Csaba.

El a subliniat ca situatia politica actuala este una "fara precedent" si iesirea UDMR de la guvernare nu ar modifica majoritatea parlamentara.

"Coalitia are majoritate covarsitoare in Parlament, dar a pierdut alegerile prezidentiale. Asa ceva nu a fost pana in momentul de fata. Situatia e noua pentru toata lumea si din acest ciclu parlamentar s-au incheiat doi ani. Situatia UDMR este usurata de faptul ca si fara UDMR exista majoritate parlamentara, deci daca iese UDMR, celelalte partide tot au majoritate", a explicat Borboly.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, dupa sedinta grupurilor reunite ale parlamentarilor Uniunii, ca in acest moment nu se pune problema schimbarii Guvernului sau a majoritatii.

Intrebat daca "se poate spune ca UDMR nu iese de la guvernare", Kelemen a raspuns: "Astazi nu am avut astfel discutie si nici nu vom avea o astfel de discutie, pentru ca alegerile prezidentiale nu sunt alegeri parlamentare. Alegerile prezidentiale nu vorbesc despre Guvern, cu toate ca unii au avut aceasta impresie. Sigur, trebuie sa analizam aceasta guvernare. Opt luni de zile ce am reusit sa facem in aceasta guvernare, ce putem face in perioada care urmeaza, trebuie sa vedem ce se va intampla in PSD, fiindca, in acest moment, noi nu stim exact ce se va intampla. Nici nu este treaba noastra".

Surse din UDMR au precizat pentru MEDIAFAX ca o decizie privind eventuala iesire de la guvernare ar putea fi luata de Consiliul Permanent al Uniunii (CPU), care ar urma sa se reuneasca la sfarsitul saptamanii viitoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO