Judecatorii au decis. Legea privind indemnizatia de crestere a copilului NU este anticonstitutionala
Judecatorii Curtii Constitutionale au decis astazi sa respinga seizarea formulata de PSD si PNL, fata de Ordonanta de Urgenta referitoare la concediul si indemnizatia de crestere a copiilor.
Aceasta sesizare a fost inaintata CC de catre grupurile parlamentare ale PSD si PNL din Camera Deputatilor, iar decizia judecatorilor a fost luata cu unanimitate de voturi.
Opozitia a contestat, in 26 mai, Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor. Potrivit acestei contestatii, legea restrange drepturile beneficiarilor prin reducerea duratei concediului si a indemnizatiei pentru cresterea copiilor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
OUG 111 prin care Guvernul a modificat sistemul indemnizatiei de crestere a copilului a fost publicata in Monitorul Oficial in 10 decembrie 2010 si a intrat in vigoare la inceputul anului 2011, potrivit Mediafax.
Potrivit actului normativ, incepand din ianuarie 2011 mamele pot sa opteze pentru un concediu de crestere a copilului pe o perioada de doi ani, dar cu o indemnizatie cuprinsa intre minimum 600 lei si maximum 1.200 lei, sau pentru un concediu de un an, cu o indemnizatie maxima de 3.400 lei.
Daca se intorc la munca inainte de sfarsitul perioadei de un an de concediu, mamele vor beneficia de o prima lunara de 500 lei pentru intregul interval de pana la 24 luni. Acest stimulent nu se acorda mamelor care se intorc la munca dupa primul an de concediu pentru cresterea copilului sau celor care opteaza pentru concediul de doi ani cu indemnizatie maxima de 1.200 de lei.
Sursa: Mediafax
Etichete: curtea constitutionala, judecatori, cresterea copilului, CC,
Dată publicare:
15-06-2011 16:22