In plina criza economica, PNL se razboieste cu Basescu-Boc

10-05-2010 00:00

Crin Antonescu

Presedintele liberal, Crin Antonescu, s-a suparat foarte tare ca Traian Basescu si Emil Boc au sugerat duminica faptul ca situatia actuala a tarii este rezultatul guvernarii liberale din perioada 2007-2008.

"Eu le cer oficial presedintelui si primului ministrului, lui Traian Basescu si lui Emil Boc, sa ne comunice oficial cu cifre cat se poate de exacte, cate persoane au fost angajate si cate posturi au fost infiintate de administratia Tariceanu si nu erau necesare. Numar exact! Cate din aceste posturi, pe care dansii considera ca nu era necesar sa le infiinteze Guvernul Tariceanu, au desfiintat guvernele Boc in 2009 sau in 2010." - a declarat, nervos, Crin Antonescu.

De asemenea, presedintele PNL a mai cerut sa se spuna public cate din investitiile realizate de Guvernu Tariceanu NU erau necesare.

Cat priveste faptul ca in guvernarea PNL au fost majorate pensiile, Antonescu a precizat ca, in continuare, liberalii isi asuma aceasta decizie, "intr-o perioada in care Romania a avut cea mai spectaculoasa crestere economica din istoria sa." 

De altfel, Partidul National Liberal sustine ca masurile actuale, de reducere a pensiilor si salariilor bugetarilor, nu erau singurele solutii. "Principiul nostru, care este foarte liberal, este urmatorul: da, reduceri de cheltuieli bugetare, dar nu reduceri de salarii si pensii sub limita de subzistenta. Banii, in cea mai mare masura posibil, trebuie sa ramana la oameni si trebuie luati de la institutii." - a precizat Crin Antonescu.

In concluzie, PNL a decis a respinga planul Basescu "la nivel parlamentar si la nivel public", insa avertizeaza ca cei care si-au pierdut increderea in Traian Basescu si Emil Boc trebuie sa aiba o reactie "pasnica, dar hotarata, inclusiv la nivelul protestului public."

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO