Bugetul pentru anul 2021 a fost adoptat. Florin Cîțu: „Nu au fost modificări importante, deficitul rămâne acelaşi”

Ultima actualizare: 20-02-2021 12:40

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri seară, după şedinţa de Guvern, că a fost adoptat bugetul pentru anul 2021.

Premierul Florin Cîțu a declarat că au fost aprobate legea bugetului de stat pe 2021, legea plafoanelor cu indicatorii pe 2021, legea bugetului asigurarilor de stat pe 2021 și strategia fiscal-bugetară și proiecția pe 2022-2024.

Cîțu susține că nu au fost modificări importante asupra formei inițiale, ci doar câteva transferuri la unele capitole, deficitul bugetar rămânând același.

Bugetul rămâne în parametri inițiali, a precizat Cîțu.

Premierul a prcizat că nu sunt modificări importante faţă de cifrele anunţate anterior.

”În şedinţa de astăzi nu au fost modificări importante, deficitul rămâne acelaşi şi am să citez din legea plafoanelor, din bugetul general consolidat cheltuielile totale sunt de 397.515 milioane de lei şi cheltuielile de personal 109.511 milioane de lei. La bugetul de stat cheltuielile sunt 223. 702 milioane lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834,9 milioane lei”, a adăugat premierul.

Întrebat ce modificări s-au făcut la buget, Cîţu a precizat: ”Din fondul de rezervă au fost făcute câteva transferuri pentru finanţarea unor proiecte de investiţii care erau incluse în anumite anexe. În rest, nu au fost schimbate. Aşa cum am prezentat, bugetul rămâne în parametri iniţiali şi el merge în Parlament pentru dezbatere”.

De asemenea, întrebat dacă la ministere, in special la cel al Sănătăţii au fost facute modificari în buget, Florin Cîţu a declarat: ”Văd că este o temă care vine şi nu îmi dau seama cum. Eu nu am văzut aceste nemulţumiri în spaţiul public. Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost mai mare de la început, dar în şedinţa de astăzi au fost relocate câteva sume din fondul de rezervă pentru câteva obiective în Ministerul Sănătăţii. Şi la Ministerul Transporturilor să ştiţi că a fost suplimentat bugetul, dar nu foarte mult, cu anumite obiective care au fost finanţate din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului. Suma totală care a fost modificată în jur de 200 - 300 milioane. Dar nu numai pentru aceste ministere, sunt mai multe proiecte care au fost finanţate din fondul de rezervă, proiecte care sunt importante pentru anumite comunităţi, proiecte care ajută la dezvoltarea anumitor localităţi”.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO