Eugen Teodorovici vrea decizie judecătorească pentru a fi recunoscut ca președinte executiv în funcție
Eugen Teodorovici cere judecătorilor să constate că deține în continuare funcția de președinte executiv al PSD, după demisia președintelui Viorica Dăncilă din noiembrie.
Miza demersului acestuia este împiedicarea alegerii lui Marcel Ciolacu în funcția de președinte cu puteri depline.
Eugen Teodorovici a trimis o adresă către Tribunalul Bucureşti şi Autoritatea Electorală Permanentă solictând ca instanța să constate că deține în continuare funcția de președinte executiv al partidului. Teodorovici a explicat că a fost ales în funcție pe 29 iunie 2019, alături de președintele Viorica Dăncilă și secretarul general Mihai Fifor, relatează news.ro.
Ambii au demisionat pe 29 noiembrie 2019, nu însă și Teodorovici. La conducerea interimară a partidului a ajuns Marcel Ciolacu, adversar al lui Orlando Teodorovici, care consideră, din punct de vedere tehnic, că a rămas în funcție.
Exact asta vrea să-i fie recunoscut public, printr-o decizie a unei instanțe de judecată – deși nu a specificat asta clar acest lucru în cererea depusă la tribunal și publicată pe contul său de Facebok.
Teodorovici și-a expus argumentele în cerere, apoi a formulat solicitarea adresată magistraților.
„În considerearea celor de mai sus, în prezent subsemnatul Eugen Orlando Teodorovici, în calitate de preşedinte executiv al PSD, sunt singurul membru al organelor de conducere executivă ale partidului aflat în continuare în funcţie.
Va solicit să luaţi act de cele mai sus indicate şi de faptul că subsemnatul Eugen Orlando Teodorovici, deţin în mod legal şi statutar funcţia de preşedinte executiv al PSD, cu atribuţiile pe care LEgea nr. 14/2003 şi Statutul PSD le stipulează cu privire la aceasta.
Depun prezenta adresă cu scopul de a asigura corecta informare atât a instituţiilor publice având competenţe în organizarea şi funcţionarea partidelor politice (prin care Autoritatea Electorală Permanentă), precum şi a terţilor, pentru a asigura corecta respectare a caracterului de informaţie de interes public al datelor din Registrul partidelor politice, statuat de aert. 49 alin. (3) din Legea nr. 14/2003.
Prin urmare, vă rog, onorată instantă, să dispuneţi demersurile legale necesare pentru corecta informare a instituţiilor publice, cât şi a terţilor interesaţi”, a notat Orlando Teodorovici în adresă.
Teodorovici vrea sa împiedice alegerea lui Marcel Ciolacu
În mesajul său de pe Facebook, Eugen Teodorovici a mai spus că a solicitat în multe rânduri organizarea corectă a alegerilor pentru conducerea PSD, însă „tăcerea conducerii ilegale a PSD a fost răspunsul pentru toţi membrii şi susţinătorii acestui partid”.
A explicat că a ales calea tribunalului pentru a împiedica alegerile interne din partid. Congresul PSD pentru alegerea conducerii partidului va avea loc sâmbătă. Marcel Ciolacu şi Eugen Teodorovici candidează pentru funcția de președinte.
Teodorovici a adăugat că a vrut astfel să împiedice validarea alegerii nestatutare şi nedemocratice a preşedintelui PSD, printr-un simulacru de alegeri.
Robert Cazanciuc: sesizarea lui Teodorovici va fi respinsă „de pe scaun”
Robert Cazanciuc crede că sesizarea trimisă de Teodorovici va fi respinsă de judecători „de pe scaun”. „Are elemente lipsă” a precizat președintele interimar al senatului, care este fost procuror.
„Am văzut dimineaţă, în presă, textul sesizării. Nu ştiu dacă l-a făcut Eugen, ca economist, atunci pot să înţeleg sesizarea. Dacă l-a făcut un jurist, ar trebui să-l dea afară, pentru că sesizarea are câteva elemente lipsă. Nu o să le spun acum, o să las judecătorii să descopere acest lucru, care fac ca această sesizare să fie respinsă, cum se spune în limbaj de specialitate, "de pe scaun", a afirmat miercuri Cazanciuc, la sediul PSD, citat de Agerpres.