Eugen Teodorovici: ”România este cu un picior în groapă!”

Ultima actualizare: 25-04-2020 15:01
Eugen Teodorovici
Pro TV

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici afirmat într-o postare pe Facebook că nu este surprins de realităţile economice, spunând că a atras atenţia de anul trecut la "derapajele nefericite şi lipsa de profesionalism ale guvernanţilor aflaţi la putere".

"România este cu un picior în groapă‼️ Moody’s a treia agenţie de rating de prestigiu înrăutăţeşte perspectiva de rating la negativ – asta înseamnă că investitorii vor percepe România ca o ţară mult mai riscantă şi astfel ne vom împrumuta la costuri mult mai mari, consecinţa fiind mai multă austeritate pentru români‼️", susţine el.

"Realitatea îmi dă ÎNCĂ o dată dreptate, dar nu am nicio satisfacţie - România este cu un picior în groapă‼️ Moody’s a treia agenţie de rating de prestigiu înrăutăţeşte perspectiva de rating la negativ – asta înseamnă că investitorii vor percepe România ca o ţară mult mai riscantă şi astfel ne vom împrumuta la costuri mult mai mari, consecinţa fiind mai multă austeritate pentru români‼️", a mai menționat Eugen Teodorovici.

El arată că, în plus, Moody's spune că România va avea o scădere economică de 5%, mult mai mare decât estimează "specialiştii lui Orban", iar deficitul va ajunge la 7,7% din PIB.

"Cum se traduce asta⁉️ Orban şi ai lui au făcut din pix datele macroeconomice la rectificarea bugetară. Pentru mine toate aceste realităţi economice nu sunt o surpriză, pentru că am atras atenţia încă de anul trecut că toate derapajele nefericite şi lipsa de profesionalism ale guvernanţilor aflaţi la putere vor avea consecinţe dezastruase pentru fiecare dintre noi. Şi este, din păcate, abia începutul‼️ Mă întreb, dacă în 6 luni de când e PNL-ul la guvernare, România este cu un picior în groapă, ce “surprize" mai au în joben?", susţine Teodorovici.

El mai spune că în cele 22 de luni de mandat ca ministru al Finanţelor a avut permanent un dialog cu reprezentanţii celor trei agenţii de rating, "dialog din care a rezultat menţinerea la un nivel stabil al ratingu-lui acordat României".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!