Deputat USR: Ceea ce s-a întâmplat în Comisia juridică a fost un simulacru de audiere


Ultimul update: Marti 07 Mai 2019 11:07
Data publicarii: Marti 07 Mai 2019 10:59
Categorie: Stiri Politice
Stelian Ion

Deputatul USR Stelian Ion a declarat, marţi, că ceea ce s-a întâmplat în Comisia juridică la audierea candidaţilor pentru postul de judecător la CCR a fost un simulacru de audiere.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Comisia juridică a fost un simulacru de audiere a celor care candidează pentru funcţia de judecător la CCR. S-a observat foarte clar că preşedintele comisiei a blocat toate întrebările pe care le-a considerat incomode pentru candidatul PSD. (...)

Îngrijorător este faptul că la una dintre întrebări - dacă recomandările Comisiei de la Veneţia sunt obligatorii pentru judecătorii CCR - domnul Stan a răspuns cu subiect şi predicat că în opinia domniei sale judecătorii CCR nu sunt ţinuţi de aceste recomandări”, a declarat Stelian Ion, potrivit News.ro.

El a mai spus că ceea ce îl recomandă pe candidatul PSD pare a fi doar calitatea de şef de secţie specială, despre ale cărei acţiuni, cum ar fi faptul că a cerut dosarul Teldrum de la DNA, se ştie.

Aşadar, din punctul nostru de vedere, calitatea principală este obedienţa. E trist că se întâmplă acest lucru”, a spus deputatul USR.

Stelian Ion a precizat că au fost şi încă se poartă discuţii cu PNL pentru a avea un candidat unic al opoziţiei, dar principiul USR este ca acest candidat să nu fie membru de partid.

El a reclamat timpul foarte scurt fixat de PSD pentru derularea procedurii.

Gheorghe Stan, propus de PSD pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională (CCR) din partea Camerei Deputaţilor, a fost audiat, marţi dimineaţă, în Comisia juridică. Preşedintele comisiei, Nicuşor Halici (PSD), a permis doar câteva întrebări din partea membrilor comisiei.

În răspunsurile date, Stan a susţinut că „tot ce emite MCV şi Comisia de la Veneţia sunt recomandări, deci nu au caracter obligatoriu”. De asemenea, el nu a știut câte articole are Constituția României

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO