Declaratia lui Titus Corlatean este iresponsabila, acuza Traian Basescu

Ultima actualizare: 06-07-2012 12:15
Traian Basescu

Seful statului atrage atentia ca declaratii precum cea a presedintelui Comisiei de politica externa din Senat sunt folosite in argumentatia pentru amanarea aderarii la Schengen. Afirmatiile sunt iresponsabile si contrare interesului national, spune el.

Presedintele Basescu adreseaza partidelor si formatiunilor politice parlamentare un apel public la responsabilitate, "avand in vedere ca o serie de declaratii facute de reprezentanti ai acestora ingreuneaza suplimentar actiunea diplomatica derulata de institutiile statului roman in sprijinul aderarii la spatiul Schengen in martie 2011", informeaza Presedintia.

"Desigur ca, in democratie, responsabilitatea politica se imparte diferit intre putere si opozitie. Cu toate acestea insa, aderarea la spatiul Schengen este un obiectiv national iar obligatia la responsabilitate este a tuturor puterilor statului, a tuturor institutiilor si a tuturor formatiunilor politice, fie ca se afla la putere sau in opozitie", scrie in comunicatul de la Cotroceni.

"Seful statului isi exprima surprinderea ca astfel de declaratii neargumentate, iresponsabile si contrare interesului national vin tocmai din partea unor membri ai Parlamentului Romaniei", se mai arata in comunicat.

Social-democratul Titus Corlatean, presedinte al Comisiei senatoriale de politica externa, a afirmat ca cererile Frantei si Germaniei de amanare a aderarii Romaniei la spatiul Schengen au fost determinate de perceptia de sistem corupt fata de Romania, dar si din cauza unor "cereri de spaga", unul din exemple fiind tronsonul de autostrada Brasov-Comarnic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO