Antonescu: Daca alianta pierde parlamentarele imi depun mandatul

04-02-2011 00:15

Crin Antonescu

Crin Antonescu a declarat intr-un interviu pentru Mediafax ca daca alianta PNL-PC-PSD va inregistra un esec, pierzand alegerile locale sau parlamentare, atunci el isi va depune mandatul de presedinte de partid.

Antonescu a mai spus ca este posibil ca alianta PNL-PC si PSD sa preia guvernarea la sfarsitul lunii martie, fie prin iesirea UDMR din coalitia de la putere, fie prin trecerea unor parlamentari PDL sau din alte partide la noua alianta.

"Posibilitatea ca aceasta alianta sa preia guvernarea este una destul de insemnata. Este principala speranta cu care am precipitat incheierea ei. Este foarte posibil ca la sfarsitul lunii martie, sau pana in sfarsitul lunii martie, lucrul asta sa se intample. Nu e sigur, nu am garantii pentru asta. Nu pot sa spun ca asa va fi, dar imi doresc acest lucru si el este posibil", a spus Antonescu.

El a aratat ca a avansat luna martie pentru ca este cel mai optimist si cel cel mai rapid termen in care, din punct de vedere practic, s-a putea intampla preluarea guvernarii de catre noua coalitie: "Asta se poate intampla teoretic la sfarsitul lunii februarie, cand UDMR are un congres. Nu sunt temeiuri sa afirmam ca la acel congres UDMR va decide daca continua sa guverneze inca un an si jumatate cu domnul Boc sau doreste de pe acum sa scuteasca Romania de un si jumatate de chin si sa-si asigure o guvernare de cel putin sase ani".

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO