Orban: Oprescu ar putea candida din partea USL la Presedintie, nu Antonescu

05-02-2011 12:57
Sursa: Mediafax

Ludovic Orban

Adversar declarat al aliantei cu social-democratii, liberalul Ludovic Orban a avut un discurs critic la adresa lui Crin Antonescu in sedinta delegatiei permanente a PNL.

 

Potrivit unor surse, Ludovic Orban a sustinut in sedinta ca alianta cu PSD face numai rau PNL si a argumentat ca social-democratii nu vor tine cont de protocolul care va fi semnat azi. Asa ca il va sustine pe Sorin Oprescu in 2012 la alegerile pentru primaria generala a Capitalei, pentru ca mai apoi acesta sa fie candidatul pentru prezidentialele din 2014.

Crin Antonescu nu i-a dat nicio replica lui Orban.

De mentionat ca, in protocolul USL, PSD urmeaza sa desemneze premierul in 2012, cel mai probabil Victor Ponta, urmand ca liderul liberal Crin Antonescu sa fie cel care ar trebui sa candideze la Presedintie din partea aliantei, in 2014.

Ludovic Orban a votat impotriva constituirii Uniunii Social-Liberale, iar reprezentantii PNL din Bucuresti s-au abtinut, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PNL.

"Alianta cu PSD a fost votata cu larga majoritate de voturi. Singurul care a votat impotriva a fost Ludovic Orban", au spus sursele citate, care au precizat ca liderii din Bucuresti au votat impotriva USL din cauza prevederilor din protocolul care va fi semnat intre ACD si PSD potrivit caruia la Primaria Generala se va merge cu un candidat comun.

Tot azi, membrii Consiliului National al Partidului Conservator a aprobat prin vot constituirea aliantei PSD-PNL-PC. Consiliul National al PC a aprobat alianta cu 388 de voturi "pentru", 13 "impotriva" si 14 "abtineri".

Presedintele PC, Daniel Constantin, a propus conducerii partidului incheierea aliantei cu PNL si PSD, "pas necesar pentru Romania", menţionand ca va retrage partidul din alianta daca se incalca anumite principii si ca cei care nu cred in constructie trebuie sa treaca de interesul personal.

Consiliul National al PC s-a intrunit pentru a decide daca va valida alianta cu PSD.

 

 

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO