Cum s-ar putea numi partidul rezultat dupa fuziunea PNL - PDL. Blaga: Democrat-liberalii vor sa se intample cat mai repede

Klaus Iohannis si Vasile Blaga

Democrat-liberalii reuniti in sedinta Colegiului Director au decis, luni, ca doresc sa faca fuziunea cu PNL "cat mai repede cu putinta".

"Sunt convins, si o spun fara nicio reticenta, ca putem avea suficiente resorturi interne ca pana cand incepe campania electorala, ca in timpul campaniei electorale nu poti face fuziuni, sa avem o mare forta politica de centru-dreapta. Transmiteti-i domnului Ponta sa fie fericit", a precizat Vasile Blaga, dupa sedinta Colegiului Director.

El aratat ca democrat-liberalii sunt decisi "sa puna umarul la aceasta constructie serioasa". "Deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi, mai putin una care a avut o abtinere asupra termenului pana la care poate fi constituita fuziunea", a mai spus Blaga.

Intrebat care va fi acest termen pana la care poate fi constituita fuziunea, Blaga a raspuns: "Cat mai repede cu putinta! Foarte bine ar fi pana la inceperea campaniei pentru prezidentiale, dar n-as putea eu sa va garantez acest lucru acum, dar ar fi foarte bine".

El a aratat ca la sedinta Colegiului Director al PDL democrat-liberalii au decis cu unanimitate de voturi continuarea discutiilor cu PNL si inceperea colaborarii in Parlament inca de luni intre cele doua partide.

Citește și
Crin Antonescu, VAsile Blaga si Klaus Iohannis
PNL si PDL doresc o fuziune rapida si desemnarea candidatului unic la Presedintie pana la 1 august
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

"Partidul a hotarat continuarea demersurilor pentru a se realiza o mare forta politica de centru-dreapta in Romania care sa propuna romanilor un proiect la care sa adere cat mai multi in perspectiva, nu numai a alegerilor care urmeaza, dar si pentru sanatatea politicii romanesti. Pentru ca, pana la urma, pe partea stanga avem un partid puternic, PSD, noi suntem convinsi ca intr-un timp relativ scurt vom realiza acelasi lucru pe partea dreapta. Am decis cu unanimitate de voturi continuarea discutiilor cu PNL, sigur, in conditiile in care au fost deja stabilite, paritate, candidat unic la Presedintie, pasii prin care vom desemna candidatul unic la Presedintie", a aratat Blaga.

El a aratat ca de luni incepe si colaborarea in Parlament intre PDL si PNL si a mentionat si comisiile de lucru asupra carora PDL si PNL au cazut de acord, o comisie paritara pentru justitie si consolidarea statului de drept.

Surse: PDL ar putea accepta ca partidul rezultat dupa fuziunea cu PNL sa se numeasca PNL

Democrat-liberalii ar putea accepta ca noul partid care ar rezulta din fuziunea PDL cu PNL sa se numeasca PNL, au declarat, surse din PDL, citate de Mediafax, mentionand ca toata lumea ar dori cat mai repede fuziunea, dar piedicile sunt legate de vacanta judecatoresca.

"Exista un entuziasm pentru aceasta fuziune, toata lumea este de acord cu fuziunea si cu graba, dar inconvenientele sunt legate de partea tehnica. Fuziunea inseamna judecatorii, vacanta judecatoresca. Vointa politica exista, restul tine de piedici care exced cadrul partidului", au precizat sursele citate.

In legatura cu denumirea noului partid care va rezulta din fuziunea PDL cu PNL, democrat-liberalii ar fi deschisi in a prelua numele de PNL. "Noi (cei de la centru-n.r.) nu avem nicio problema in a prelua numele de PNL, ramane de vazut in teritoriu cum se armonizeaza lucrurile", au mai spus sursele citate.

Unii democrat-liberali se tem ca entuziasmul lor pentru fuziune ar putea fi umbrit de factori externi, cum ar fi ca nemultumirile care s-ar putea ivi in teritoriu in cazul in care noul partid s-ar numi PNL sa fie speculate de Traian Basescu si sa profite PMP.

"Un alt lucru care ar putea aparea ar fi sa nu existe timp suficient pentru a informa electoratul ca viitorul PNL rezultat din fuziune este PDL cu PNL", au adaugat sursele citate. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, dupa sedinta Colegiului Director al PDL ca ultimul lucru care il preocupa este numele partidului care ar rezulta dupa fuziunea PDL cu PNL.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Apelul lui Calin Popescu Tariceanu catre
Apelul lui Calin Popescu Tariceanu catre "toti liberalii romani": "Traim astazi un moment de rascruce"

Fostul presedinte PNL Calin Popescu Tariceanu cere, intr-un apel catre liberali, continuarea liniei politice din 2007 – 2008, privind izolarea lui Traian Basescu si refuzul formatiunii de a colabora cu acesta.

PNL si PDL doresc o fuziune rapida si desemnarea candidatului unic la Presedintie pana la 1 august
PNL si PDL doresc o fuziune rapida si desemnarea candidatului unic la Presedintie pana la 1 august

Liderii PNL si PDL au anuntat ca doresc ca fuziunea sa se realizeze rapid, iar desemnarea candidatului unic la Presedintie sa se faca pana cel tarziu la 1 august.

Crin Antonescu a anuntat ca NU va candida la presedintia Romaniei:
Crin Antonescu a anuntat ca NU va candida la presedintia Romaniei: "Cer un candidat acceptat de toate partidele de dreapta"

Presedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anuntat sambata ca nu va candida la presedintia Romaniei si ca pune capat interimatului pe care il are la conducerea partidului. Totodata, Antonescu a garantat ca numele si identitatea PNL nu se schimba.

Crin Antonescu: Congresul PNL va avea loc pe 28-29 iunie. O comisie va pregati un nou statul al partidului
Crin Antonescu: Congresul PNL va avea loc pe 28-29 iunie. O comisie va pregati un nou statul al partidului

Liderul demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anuntat congresul care ar trebui sa schimbe destinele partidului, dar si intentia de a crea un mare partid de dreapta

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.