Culisele discuțiilor din CEx. De ce nu a vrut Dăncilă ca Pro România să ajungă în Guvern

Ultima actualizare: 13-08-2019 20:25

Coaliția PSD-ALDE rezistă. A spus-o luni seară târziu premierul Viorica Dăncilă, în ciuda amenințărilor partenerului de alianță, Călin Popescu Tăriceanu.

Șefa Guvernului a anunțat, însă, că „PSD nu acceptă un ultimatum”, după ce președintele ALDE a cerut ca programul de guvernare să fie modificat până în 20 august. Nici de o restructurare a Executivului nu poate fi vorba, chiar dacă nu este exclusă o remaniere.

După ședința Comitetului Executiv de luni seară, în care a fost pusă pe masă soarta coaliției, Viorica Dăncilă a încercat să salveze aparențele. Călin Popescu Tăriceanu amenințase cu ieșirea de la guvernare.

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României: „PSD nu acceptă un ultimatum. Am discutat despre remaniere, nu avem de gând o restructurare în viitorul apropiat și la o ajustare a programului de guvernare”.

Nu restructurare, ci remaniere. Nu modificarea programului de guvernare, ci ajustarea lui. Cu alte cuvinte, social-democrații sunt dispuși, totuși, să negocieze în schimbul rămânerii în coaliție a partenerilor de la ALDE. Dar nu alături de Victor Ponta, așa cum cerea Tăriceanu în urmă cu o săptămână, amenințând că dacă nu se va întâmpla asta, va trece în Opoziție alături de fostul premier.

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României: Am văzut declarațiile domnului Ponta, declarații care au nemulțumit Partidul Social Decmocrat”.

Surse din rândul social-democraților susțin, însă, că motivul este altul. Viorica Dăncilă ar fi spus luni, în ședința Comitetului Executiv, că Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale pentru că a fost arogant și n-ar fi învățat nimic din acea experiență. Totodată, premierul le-ar fi spus colegilor că nu are încredere în Pro Romania, pentru că oricând formațiunea lui Victor Ponta ar putea să trădeze.

Proiectul de rectificare a fost criticat și de PNL, care acuză că Guvernul ar fi falsificat datele financiare și că ar fi furat 10% din PIB.

Pentru aceste declarații, social-democrații au anunțat că vor depune o plângere penală împotriva liberalilor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO