Crin Antonescu: PSD nu si-ar dori un PNL in opozitie

14-05-2013 07:51


Victor Ponta, Crin Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca PSD nu si-ar dori ca premierul Victor Ponta sa aiba parte de o opozitie parlamentara din partea liberalilor.

"In niciun caz pe noi, pe liberali, nu ne ingrijoreaza, nu ne indispune, nu ne deranjeaza cu nimic daca niste oameni din PPDD au luat decizia de a merge la PSD e problema lor, cu electoratul lor, cu optiunea lor politica. (…) Pe mine ma intereseaza in parteneriatul cu Victor Ponta, pe noi in parteneriatul cu PSD sa urmarim, sa respectam si sa indeplinim proiectul USL. Ca la chestiunea asta la un moment dat in Parlament mai vin niste voturi si de la PPDD sau ca PPDD asta gaseste … nu stiu asta, domnul Ponta poate sa va dea explicatii", a sustinut Antonescu, conform Mediafax, care citeaza Realitatea TV.

El a mentionat ca liberalii nu au fost niciodata ingrijorati de ideea vehiculata in spatiul de comentariu politic privind o eventuala pregatire de catre PSD a unei alte majoritati.

"Noi nu am fost niciodata ingrijorati in PNL de ideea care a circulat prin spatiul de comentariu politic ca Victor Ponta sau PSD si-ar pregati asa, la o nevoie sau la o adica, o alta majoritate. Victor Ponta este un politician suficient de inteligent si suficient de serios (...), vorbesc de pragmatism si nu de sentimente, nu dai o majoritate de 70%, legitimita, votata de oameni, sub un proiect de anvergura, un proiect solid care este USL, chiar daca mai ai cu acel partener si frictiuni si tensiuni si neintelegeri, pe o majoritate carpita de 50 si ceva la suta, care nu mai are legitimitate in fata electoratului si in care trebuie sa explici de ce s-a rupt", a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a mentionat in al doilea rand ca "nu-ti bati cuie in talpa" ca premier.

"PNL este un partid care stie sa faca opozitie, credeti ca PSD sau Victor Ponta isi doresc sa aiba opozitie? Sau noi, daca ar fi sa facem majoritate, credeti ca vrem in opozitie un partid ca PSD? Nu, e un angajament pe care il ducem la capat", a mai declarat presedintele PNL.

De asemenea, el a afirmat ca Victor Ponta este cel "mai puternic" premier, din perspectiva sustinerii parlamentare de dupa Revolutie, in vreme ce liderul PNL se va afla in situatia de a fi cel mai puternic sustinut candidat la prezidentiale de dupa 1990.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO