Concluziile sedintei CSAT. Motivul pentru care a fost convocata in acelasi timp cu Forumul Economic

26-11-2013 18:37

In paralel cu summitul de la Palatul Parlamentului, presedintele Traian Basescu a convocat sedinta CSAT.

Victor Ponta, care este si vice-presedinte, a lipsit de la intalnirea de la Cotroceni, dar a fost inlocuit de vice-premierul Gabriel Oprea. In absenta sefului Guvernului, Consiliul a aprobat bugetele pe 2014 ale institutiilor din domeniul securitatii nationale.

 

Convocarea sedintei CSAT exact in ziua in care Victor Ponta a fost gazda reuniunii sefilor de guverne din Europa cu premierul Chinei a fost considerata de reprezentantii Executivului drept o sicana din partea sefului statului.

"Sincer sa fiu, eu personal sunt foarte mirat de ce s-a dorit ca astazi sa aiba loc CSAT. Eu nu stiu de nicio urgenta. Cred ca putea fi convcat dupa ce se incheiau aceste vizite care sunt deosebit de importante.", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, data si ora sedintei CSAT de astazi fusesera stabilite de presedinte si premier in urma cu o saptamana. In plus, seful statului va pleca joi la Vilnius, la reuniunea Consiliul European. Chiar si asa, Victor Ponta a anuntat pe holurile de la Parlament, intre doua intalniri cu premierii sositi la Bucuresti, ca nu da curs invitatiei lui Traian Basescu.

In locul sau, Victor Ponta l-a trimis la Palatul Cotronceni pe vicepremierul Gabriel Oprea. In absenta premierului, sedinta CSAT a durat mai putin de jumatate de ora, iar bugetele Apararii, Internelor, dar si ale serviciilor secrete au fost votate rapid. La finalul saptamanii, bugetul de stat pe 2014 intra in dezbaterea comisiilor de specialitate din Parlament.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26