Cioloș, răspuns tranșant pentru cei care spun că a căzut într-o capcană acceptând desemnarea ca premier

Ultima actualizare: 12-10-2021 16:42
Dacian Ciolos
Pro TV

După ce mai multe voci au susținut că Dacian Cioloș a fost atras într-o capcană prin desemnarea pentru funcția de premier, liderul USR a transmis câteva precizări.

Liderul USR a scris pe Facebook că mulți oameni i-au scris îngrijorați “că am fost atrași într-o capcană politică sau că mi s-a oferit această soluție pentru a mi se închide oportunitatea unei candidaturi prezidențiale”.

"Din perspectivă politică, trebuie să înțelegeți că suntem al treilea partid ca număr de mandate parlamentare, dar singurul care a prezentat o soluție politică la criza actuală. Nu suntem blocați în probleme interne, nu jucăm criza politică gândindu-ne la voturile de peste doi ani. Pur și simplu, am făcut ceea ce trebuie să facă un partid politic: să își asume o situație de criză și să răspundă pe măsura momentului în care ne găsim. Ideea că se câștigă timp printr-o astfel de nominalizare este o greșeală profundă. Nu suntem într-o situație de calm și bunăstare socială în care să ne permitem să tărăgănăm decizii măsurând cu șublerul ce avantaje ne ies dacă speculăm momentul. Noi am ales să acționăm", a notat Cioloș.

El a precizat că oamenii ar trebui să fie mai îngrijorați pentru cei bolnavi și care nu au loc în spitale sau de cum se vor plăti facturile în această iarnă.

"Nu e cazul să se îngrijoreze nimeni pentru cariera mea politică sau pentru candidatura mea la președinție. Suntem în plină pandemie și se pierd sute de vieți omenești în fiecare zi, iar societatea noastră trebuie să iasă din fascinația jocului politic și să se îngrijoreze pentru adevăratele motive. Principala greșeală a politicienilor este că au crezut mereu că totul este despre ei. Guvernarea este despre cum se vor descurca românii în aceste luni dificile în care pandemia amenință pe fiecare dintre noi, iar facturile sunt o povară peste care unii dintre noi nu vor fi în stare să treacă", a încheiat el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO