Cine este Leonardo Badea, ”una dintre variantele” PSD pentru funcția de premier

Ultima actualizare: 31-08-2020 10:34
Leonardo Badea
Agerpres

Viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Leonardo Badea, este una dintre variantele luate în calcul de PSD ca propunere de premier, dacă moţiunea de cenzură va fi adoptată în Parlament.

"E una dintre variantele luate în calcul în acest moment şi e un om care merită să aibă această propunere", a precizat Ciolacu, duminică seară, la Antena 3, potrivit Agerpres.

El a precizat că preşedintele "a făcut o mare greşeală" la începutul crizei sanitare, aceea că nu a venit cu propunerea unui guvern de uniune naţională.

"A făcut o mare greşeală preşedintele Klaus Iohannis că nu a venit, când a început criza de coronavirus, cu un guvern de uniune naţională. România ar fi arătat cu totul şi cu totul altfel în acest moment. (...) Nu numai PSD cu PNL, erau toate forţele politice implicate în acest efort, ar fi fost o altă comunicare mult mai coerentă şi sunt sigur că acel guvern nu s-ar fi îndepărtat de agenda românilor. A fost o greşeală majoră. Un preşedinte în acel moment trebuia să vadă interesul românilor mai presus decât interesul PNL şi această agendă doar politică a PNL", a adăugat Marcel Ciolacu.

Cine este Leonardo Badea

 

Leonardo Badea a fost deputat PSD și a ocupat funcția de preşedintele al Comisiei buget-finanţe a Camerei Deputaţilor.

De asemenea, în 2017, el a fost propus de fostul președinte al PSD Liviu Dragnea pentru funcția de președinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

"La preşedinte am în vedere un coleg. Cred că o persoană foarte bună şi eficientă acolo poate să fie Leo Badea, care este preşedintele Comisiei de buget finanţe din Camera Deputaţilor. Să nu mă înjure sau măcar să nu mă înjure public că află de la mine asta. Sper să fie de acord. Eu îl voi propune. Îi voi propune asta. Sper să accepte pentru că mandatul rămas este până în toamna anului viitor",  spunea Dragnea, potrivit Agerpres, la finalul unei vizite de lucru în municipiul Alexandria în mai 2017.

Dragnea a mai afirmat la acea vreme că Leonardo Badea este foarte bine pregătit profesional.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO