Cearta dintre Nicușor Dan și Firea a ajuns la Parchet: ”Delapidare și abuz în serviciu”

Ultima actualizare: 03-07-2020 16:17

Lupta electorală pentru Primăria Capitalei dintre Gabriela Firea și Nicușor Dan a intrat acum într-o nouă fază, după ce candidatul susținut de PNL a formulat o plângere penală.

Astfel, Nicușor Dan a depus, luni, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București o plângere penală împotriva Primarului sectorului 5, a Șefului Poliției locale a sectorului 5 și a Șefului Companiei de salubritate a sectorului 5 pentru evenimentele care au avut loc la conferința de presă din 18 iunie.

Candidatul susținut de PNL afirmă că ”domeniul public nu este moșia primarului”, susținând că, în acest scandal, sunt două probleme: una de natură penală, iar alta politică.

Dan mai spune că PSD București trebuie să își asume aceste incidente, din punct de vedere politic.

”Este o problemă politică, pe care trebuie să și-o asume PSD București, președintele PSD București, Gabriela Firea, pentru că e vorba de a .. cine este până la urmă proprietarul domeniului public? Proprietarul domeniului public suntem noi, toți, cetățenii, care avem voie să desfășurăm orice fel de manifestare pe domeniul public, care ne aparține. Domeniul public nu este moșia primarului în funcție sau a subordonaților lui” - a declarat Nicușor Dan după ce a depus plângerea penală.

Candidatul la Primăria Capitalei mai spune că, din punct de vedere legal, este vorba de mai multe infracțiuni.

La acțiunea de acum câteva zile, pe 18 iunie, au fost folosiți bani publici și angajați ai serviciului public de salubritate, pentru a împiedica desfășurarea unei conferințe de presă. (...) Vinovați sunt primarul sectorului 5, șeful poliției locale a sectorului 5 și șeful companiei de salubritate, companie publică a sectorului 5, care au permis desfășurarea acestei activități. Infracțiunile sunt delapidare și abuz în serviciu alături de tulburarea ordinii publice, pentru că, așa cum am spus, e vorba de folosirea unor mijloace publice - angajați și bani publici - pentru o acțiune în folosul partidului și în detrimentul unui competitor politic.” - a mai spus el.

În 18 iunie, în timpul conferinței de presă care era organizată de Nicușor Dan, mai multe utilaje de la salubritate au claxonat și i-au stropit cu substanțe dezinfectante pe participanții la eveniment.

Poliția locală prezentă la acțiune a dirijat traficul, dar nu a intervenit pentru stabilirea ordinii. Într-un final, a oprit hărmălaia un agent al Poliției Române, solicitat la numărul de urgență 112. Polițistul a împărțit amenzi șoferilor de pe autospeciale.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO