Explicațiile angajaților de la salubritate care s-au învârtit în cerc în timpul conferinței lui Nicușor Dan

Ultima actualizare: 03-07-2020 16:17

O nouă conferință de presă a candidatului la primăria Capitalei Nicușor Dan a fost sabotată. S-a întâmplat în sectorul 5, unde mai multe utilaje de la salubritate au claxonat și i-au stropit cu substanțe dezinfectante pe participanții la eveniment.

Poliția locală prezentă la acțiune a dirijat traficul, dar nu a intervenit pentru stabilirea ordinii. Într-un final, a oprit hărmălaia un agent al Poliției Române, solicitat la numărul de urgență 112. Polițistul a împărțit amenzi șoferilor de pe autospeciale.

Vacarmul a început la ora 10.00. Candidatul la Primăria Capitalei vorbea despre puşcăriile şi unităţile militare ce ar urma să fie construite în sectorul 5 conform Planului Urbanistic Zonal. Atunci au apărut mai multe utilaje de salubritate cu însemnele primarului Daniel Florea care au început să facă ture în intersecţie şi să claxoneze.

Reporter: "Cine v-a trimis?
Angajat: Trebuie să facem curat pentru sectorul 5.
Reporter: Ati făcut deja curat.
Angajat: Facem, facem.
Reporter: De ce claxonaţi?
Angajat: Facem curat. să fie frumos. "

O autospecială cu un tun folosit pentru dezinfecţie a pus utilajul în funcţiune.

Nicușor Dan: "Alt subiect, practic, nesemnificativ. Ne dezinfectăm, suntem calmi, ne dezinfectăm"

Netulburaţi, câţiva poliţişti locali subordonaţi primăriei Sectorului 5, dirijau traficul.

Alexandru Gadiuță, consilier general USR: "Asistăm la un show grotesc făcut de administraţia sector 5, administraţia PSD, aici utilajele primarului Florea au fost trimise în încercarea disperată de a perturba această conferinţă de presă."

Cristian Crivăț, consilier USR, sector 5: "Uitaţi cum poliţia asigura abuzurile."

Nicușor Dan, candidat la primăria Capitalei: "Vă invit să legitimăm poliţistul care nu a semnalat că este o gravă perturbare a ordinii publice."

Agent de poliție: Vă rog frumos, poftiți pă trotuar


Unul dintre polițiști, deși a fost rugat să intervină pentru restabilirea ordinii publice, i-a cerut lui Nicușor Dan să părăsească partea carosabilă și să treacă ”pă trotuar”.

Nicușor Dan:Dumneavoastră trebuie să apărați ordinea publică. Acești oameni perturbă ordinea publică”.
Agent de poliție: ”Domnu deputat. Domnu deputat, haideți să nu facem confuzie. Vă rog frumos, poftiți pă trotuar. Asta v-am rugat”.

Nicușor Dan: ”Trebuie să apărați ordinea publică? Ați chemat poliția, secțiunea de ordine publică?”
Agent de poliție: ”Haideți pă trotuar.Toată lumea, vă rog frumos, pe trotuar, și vorbim acolo. Văr rog mult. Domnu deputat, haideți vă rog puțină decență”.

Unul dintre consilierii locali care îl însoţeau pe Nicusor Dan s-a postat în fata utilajelor şi le-a oprit.

Singurul jandarm ajuns la eveniment părea depăşit de situaţie.

În final, circul a fost oprit de un agent al Poliţiei naţionale, chemat prin 112. Prin câteva gesturi le-a cerut şoferilor să nu mai claxoneze, iar pe cei care se învârteau în cerc în intersecţie i-a trimis în garaj.

Polițist"Te duci în garaj acum, altfel îţi dau amendă."

Amendă pentru şoferi ajunge până la o mie de lei. Poliţistul a anunţat că procesul verbal cu ce s-a întâmplat va fi trimis poliţiei locale sector 5.

Nicușor Dan a anunțat că va face plângere

 

Ulterior, Nicușor Dan a anunțat că va face plângere la poliție pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi.

Jurnalist: O să faceți vreo plângere pentru ce s-a întâmplat aici?
Nicușor Dan: Fără îndoială, pentru că este vorba de tulburarea ordinii publice, care a fost asigurată cu concursul poliției locale a sectorului 5”.

Jurnalist: Ce trebuia să facă poliția locală?
Nicușor Dan: ”Poliția locală a sectorului 5, care are .. inclusiv acest domn este de la poliția locală a sectorului 5, direcția circulație. El trebuia să constate că există o tulburarea a ordinii publice, prin acest zgomot pe care aceste utilaje îl fac, să cheme secțiunea ordine publică din cadrul poliției locale sector 5 care să restabilească ordinea.”

Am încercat să îl contactăm în repetate rânduri pe primarul Daniel Florea, însă acesta nu a fost de găsit pentru a oferi o explicaţie despre incidente.

În urmă cu aproximativ 10 zile, viceprimarul capitalei, Aurelian Bădulescu a apărut neinvitat la conferinţa de presă pe care Nicușor Dan o convocase, pentru a prezenta nerealizările din mandatul Gabrielei Firea.

Bădulescu a vociferat, şi puţin a lipsit ca cei doi să se ia la bătaie

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO