CCR a decis că nu există conflict pe tema bugetului de stat și al asigurărilor sociale

Ultima actualizare: 12-02-2020 15:56
ccr

CCR a decis că nu există conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern în legătură cu angajarea răspunderii Guvernului asupra Legii bugetului de stat pe anul 2020 şi a Legii bugetului asigurărilor sociale.

”În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins cererile formulate de preşedintele Senatului şi de preşedintele Camerei Deputaţilor şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României şi Guvernului României în legătură cu angajarea răspunderii Guvernului asupra Legii bugetului de stat pe anul 2020 şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020”, a transmis CCR.

CCR s-a pronunţat asupra cererilor de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Guvernul României şi Parlamentul României, în legătură cu angajarea răspunderii Guvernului asupra Legii bugetului de stat pe anul 2020 şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, cereri formulate de preşedintele Senatului şi de preşedintele Camerei Deputaţilor.

În şedinţa publică, în cadrul dezbaterilor, Curtea Constituţională, văzând obiectul cauzelor, a dispus conexarea acestora.

Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Camerei Deputaţilor, Senatului şi Guvernului României.

Ciolacu: "De la Ceauşescu, România nu a mai cunoscut aşa ceva"

 

Aceste sesizări au fost formulate de către preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

La vremea respectivă, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că "nu există precedent în Europa ca un Guvern democratic să vină cu un buget fără să fie dezbateri în Parlament".

"De la Ceauşescu, România nu a mai cunoscut aşa ceva, de 30 de ani. Chiar dacă nu vom reuşi să stopăm acest buget, cu certitudine, dacă decizia ne va fi favorabilă, vom stopa ca altcineva în viitor să facă acest lucru. Cu alte cuvinte, Ludovic Orban va intra în istorie ca primul prim-ministru care şi-a permis acest lucru, nu numai din România, ci din Europa democratică", a susţinut Ciolacu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO