Catalin Predoiu se inscrie in cursa interna a PDL pentru nominalizarea la alegerile prezidentiale

11-10-2013 08:07

Catalin Predoiu

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu, fost ministru al Justitiei, a anuntat, joi seara, ca se inscrie in cursa interna a PDL pentru a fi nominalizat drept candidat al partidului la alegerile prezidentiale din 2014.

"Da, maine (vineri - n.r.) ma voi inscrie in cursa interna din PDL pentru selectarea candidatului la prezidentiale. E o cursa care incepe imediat ce candidaturile vor fi validate si va dura pana in jur de 15 decembrie. E o cursa care va desemna acel candidat care poate sa infranga un contracandidat al stangii. PDL face un efort fara precedent, este primul partid care nu stabileste candidatul la masa verde, intr-un birou. E primul partid care da dovada de curaj", a spus Catalin Predoiu, potrivit Mediafax, care citeaza Digi24, intrebat daca va candida.

Catalin Predoiu a spus ca va face anuntul oficial vineri, intr-o conferinta de presa. "Voi depune la partid o declaratie ca ma inscriu in cursa interna, impreuna cu schita unui proiect de tara", a precizat Catalin Predoiu.

"Nu e vorba de a etala o serie de programe, Romania e plina de ele. Ce-i lipseste Romaniei e un nou patos, o ambitie, o pofta de succes. Nu mai putem sta in acest platou in care ne-am infundat", a mai spus el.

Predoiu a mentionat ca nu l-a anuntat despre intentia sa pe presedintele partidului, Vasile Blaga, care afla "acum, de la televizor".

"Nu e un gest de orgoliu, e unul de responsabilitate, poate unul din putinele gesturi care se asaza in rand cu alte decizii capitale", a adaugat Catalin Predoiu.

"Ca toate marile decizii, le iei pana la urma singur, nu am putut ignora mesajele din ultimele luni. Nu am vrut sa iau aceasta decizie pana nu am fost la firul ierbii", a explicat el.

Predoiu a precizat ca, daca nu ar fi simtit "empatie" din partid, nu ar fi facut acest pas.

"Cred ca pot sa ofer solutii pentru Romania, sunt saturat sa vad cum aceasta tara e tarata de o guvernare incompetenta inapoi, am invatat foarte mult, am incredere ca pot sa reusesc pentru partid, dar si pentru romani. Vreau in Romania o ofensiva a echilibrului", a detaliat Catalin Predoiu.

Prim-vicepresedintele PDL a spus ca pana la acest moment mai are un contracandidat, o femeie, care s-a inscris joi in cursa, dar a precizat ca nu este un nume cunoscut.

Fostul ministru al Justitiei s-a inscris in PDL in acest an, fiind numit la scurt timp prim-vicepresedinte.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26