Ministrul Agriculturii s-a razgandit in cazul banilor "scosi din tara cu camionul". Basescu: "Trebuie arestat imediat"

Traian Basescu la curtea de Apel

Traian Basescu ii cere ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, sa probeze acuzatiile potrivit carora in ultimul sau mandat au iesit din tara 35 de miliarde de euro incarcati in camioane.

In caz contrar, spune fostul presedinte, Irimescu "este un delator ordinar si trebuie arestat imediat". Ministul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat intr-un interviu acordat Ziarului Financiar ca i s-a povestit ca, in ultimii cinci ani de mandat ai lui Traian Basescu, din Romania au iesit 35 de miliarde de euro, incarcati in camioane care au luat drumul Elvetiei.

"Daca Irimescu stie, inseamna ca are si elemente sa probeze. Daca nu, este un delator ordinar si trebuie arestat imediat. Un derbedeu ca asta. Daca are cumva dreptate, inseamna ca serviciile de contrainformatii, deci SRI, au fost partase cu ei. Nu era posibil un asemenea transfer de bani, fara sa-si dea seama structurile de contrainformatii romanesti. Ori unul, ori altul trebuie arestat imediat. Dumneavoastra ma intrebati pe mine, ca sef de stat, daca stiu despre operatiuni de scoatere masiva de valuta din tara. 35 de miliarde de euro, va dati seama. PIB-ul Romaniei este de circa 50 de miliarde, deci un PIB intreg scos pentru ca asa spune Irimescu", a declarat Traian Basescu la un post tv, potrivit news.ro.

Fostul presedinte a spus ca, daca acuzatiile lui Irimescu se dovedesc, totusi, adevarate, "cei care au protejat operatiunea, adica liderii SRI, trebuie arestati".

"Aici suntem in fata a doua situatii. Ori Irimescu este un dezaxat care trebuie arestat imediat si trebuie indepartat din Guvern, ori cei care au protejat o astfel de operatiune, si aici nu poate fi decat SRI, trebuie arestati imediat liderii lui. Una din doua", a precizat Basescu.

Citește și
Presedintele PMP, Traian Basescu, participa la lansarea candidatilor PMP la alegerile locale, la Iasi.
Basescu a dat cu mere in membrii partidului sau. Ce a spus despre o posibila candidatura in Capitala
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

El a mai spus ca cel care ar trebui sa dea explicatii in aceasta situatie este "seful operativ al SRI".

"Pe mine nu m-a informat niciodata nimeni despre astfel de operatiuni. Nu despre 35 de miliarde, ci despre un leu scos din tara. Daca Irimescu este sanatos la cap si vorbeste responsabil, inseamna ca cei care au vegheat la siguranta nationala a romanilor au fost partasi si trebuie arestati. Daca Irimescu este un iresponsabil, trebuie indepartat din Guvern si arestat la randu-i. Nu avem variante aici. Eu nu am aflat in 10 ani despre astfel de operatiuni, 35 de miliarde de euro. Va dati seama ce inseamna? Sa scoti un camion cu bani, trebuie protejat. Sau voi credeti ca a trecut asa flu-flu, in zbor ca porumbelul? A trecut printr-o frontiera, acolo au fost vamesi, acolo sunt serviciile de securitate care vegheaza la frontierele patriei, acolo este politia de frontiera. Avem de arestat foarte multi daca Irimescu dovedeste ca are dreptate. Sau daca e nebun cumva, trebuie arestat sau dus la ospiciu. Eu cred ca cel care trebuie sa va raspunda ferm este seful operativ al SRI", a mai spus Traian Basescu.

Ulterior, ministrul Agriculturii a declarat ca afirmatiile au reprezentat o "metafora", iar situatia nu are legatura cu Traian Basescu, la mandatul caruia a facut referire, scrie HotNews.

"A fost o metafora. Daca vedeti declaratia Curtii de Conturi de cateva zile, 40% din PIB, adica 60 de miliarde de euro sunt evaziune. O parte din bani probabil a ajuns in afara tarii. Exact asa se spunea si in 2010 la care m-am referit eu", a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Alina Gorghiu: Cel mult 40%, prezenta la locale, Basescu
Alina Gorghiu: Cel mult 40%, prezenta la locale, Basescu "nu e de luat in seama". Cat de posibila este revenirea la 2 tururi

In editia din 3 aprilie a emisiunii “Dupa 20 de ani”, Alina Gorghiu, lider al Partidului National Liberal, vorbeste despre planurile in alegeri, dar si despre familie.

Basescu a dat cu mere in membrii partidului sau. Ce a spus despre o posibila candidatura in Capitala
Basescu a dat cu mere in membrii partidului sau. Ce a spus despre o posibila candidatura in Capitala

Fostul presedinte a facut show la doua intalniri electorale din Moldova.

Traian Basescu cere masuri radicale impotriva teroristilor.
Traian Basescu cere masuri radicale impotriva teroristilor. "Statul Islamic a decis sa-si transfere trupele in Europa"

Fostul sef al statului, Traian Basescu, solicita inchiderea de urgenta a granitelor Uniunii Europene si expulzarea suspectilor de terorism.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.