Barbatul care l-a scuipat pe Traian Basescu a fost eliberat. Politistii i-au schimbat incadrarea juridica

26-05-2014 09:32


Cover Basescu

Barbatul care fusese retinut dupa ce l-a scuipat pe presedintele Traian Basescu, in Portul Constanta, a fost eliberat din arestul Politiei, duminica noapte, el spunand la iesire ca regreta ceea ce a facut.

Adrian Zglobiu, in varsta de 39 de ani, din Constanta, a parasit arestul Politiei Judetene Constanta, duminica noapte, la expirarea ordonantei de retinere pentru 24 de ore si dupa ce procurorii au schimbat incadrarea juridica in dosarul sau, din ultraj si loviri si alte violente, in tulburarea ordinii si linistii publice si nu l-au mai dus in instanta cu propunere de arestare preventiva.

Barbatul a spus ca ii pare rau pentru ce a facut si ca isi cere scuze.

"Regret ce s-a intamplat si imi cer scuze pentru tot. Acuma ma rog sa se termine totul cu bine", a afirmat Zglobiu.

El le-a mai spus jurnalistilor care l-au asteptat la iesirea din arest ca nu face parte din nicio formatiune politica.

"Nu fac parte si nu am facut parte niciodata dintr-un partid politic", a precizat Adrian Zglobiu, repetand de cateva ori ca este foarte obosit si ca nu isi doreste altceva decat ca totul sa se termine cu bine.

Adrian Zglobiu l-a scuipat pe presedintele Traian Basescu in momentul in care acesta a coborat de pe nava scoala "Mircea", la finalul vizitei facute la bordul vasului dupa ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc, sambata, in dana de pasageri a Portului Constanta.

Seful statului a fost scuipat in fata, de la o distanta foarte mica.

Dupa incident, barbatul a fost imobilizat de catre ofiterii SPP, in timp ce seful statului s-a sters cu mana pe fata, apoi a continuat sa stea de vorba cu cativa oameni din multimea adunata in terminalul de pasageri al Portului Constanta.

Dupa ce a stat de vorba cu oamenii pret de aproximativ doua minute, presedintele s-a urcat in masina si a plecat din port.

Dupa ce a fost imobilizat de ofiterii SPP, barbatul care l-a scuipat pe presedinte a fost predat unui echipaj de jandarmi, iar acestia l-au dus apoi la sediul Politiei Judetene Constanta.

El a fost audiat de politisti si procurori timp de aproximativ doua ore, apoi a fost dus la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Constanta, pentru o evaluare psihologica.

Dupa ce a fost evaluat de medici, Adrian Zglobiu a mers din nou la audieri, la Parchetul Tribunalului Constanta.

Avocatul din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu declara ca acesta a sustinut in fata anchetatorilor ca gestul sau, de a-l scuipa pe presedinte, nu a fost premeditat, ci a fost unul spontan.

De asemenea, la iesirea de la Parchet, Adrian Zglobiu le-a spus jurnalistilor ca a fost deranjat de cantecele patriotice de la ceremonie, "cantate pentru Basescu".

"Dupa ce a vandut flota vrea cantece patriotice?", spunea constanteanul.

Intrebat apoi daca regreta gestul facut, barbatul a raspuns: "Regret ca nu am emigrat din Romania, ca am fost fraier sa raman".

Barbatul a fost retinut de procurori in noaptea de sambata spre duminica, pentru ultraj, loviri si alte violente, dar ulterior anchetatorii au schimbat incadrarea juridica in cazul sau, el fiind cercetat acum pentru tulburarea linistii si ordinii publice.

Conform legii, pedeapsa pentru aceasta infractiune este amenda dictata de judecator sau inchisoare de pana la cinci ani.

Presedintele Traian Basescu a participat, sambata, in Portul Constanta, la ceremonia de intoarcere a navei scoala "Mircea" din voiajul anual de instructie.

Seful statului a inmanat echipajului navei scoala "Mircea" Ordinul "Virtutea Maritima" - in grad de Ofiter, cu insemn de pace, cu care a fost decorat pavilionul vasului, iar dupa ceremonie a facut o vizita la bordul navei.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO