Boc a intrat deja in paine! Vezi ce schimbari propune!

×
Codul embed a fost copiat

Dupa noua luni si jumatate de mariaj din interes, fara strop de pasiune sau iubire, PSD si PDL si-au aruncat verighetele la cos. Social democratii au iesit din Guvernul condus de Emil Boc.

2 octombrie 2009

14:09 Consilierul premierului Emil Boc pe probleme sociale, Mihail Seitan, va fi numit secretar de stat in Ministrul Muncii.

13:20 Boc spune ca la 1 decembrie se vor inaugura Pasajul Baneasa si 42 de km. ai Autostrazii Transilvania.

13:15 Guvernul va decide in urmatoarele ore schimbarea din functie a subprefectilor sustinuti de PSD, a anuntat, vineri, premierul Emil Boc.

Citește și
PDL
Boc discuta din nou cu liderii PDL dupa refuzul lui Nica de a demisiona
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

12:02 Vasile Blaga: DGIPI a devenit o structura labartata. La inceput avea cam 1.100 de oameni, acum are peste 3.000. Voi analiza cu mare atentie aceste servicii.

11:34 Emil Boc: Ministrii interimari nu vor primi niciun leu in plus, raman cu cat au acum, nimic in plus.

11:30 Emil Boc: Sunt foarte interesat de programul «scoala dupa scoala», de care nu se stie nimic in minister. In cele maximum 30 de ore pe saptamana pe care elevii le petrec la scoala, trebuie sa includem si orele pentru pregatirea temelor. Pentru acest lucru este nevoie de o cooperare cu autoritatile locale

10:50 Emil Boc: Am revocat ordinul prin care directorii de scoli erau desemnati de ministrul Educatiei.

10:30 Premierul Emil Boc a demis intreaga conducere a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si a decis ca atributiile de presedinte al institutiei sa fie exercitate de catre Mircea Ioan Pavelescu, vicepresedinte al AVAS si al PDL.

9:30 Emil Boc: Criteriile de repartizare a ministerelor au tinut cont de apropierea domeniului si de interferenta competentelor actuale cu cele pe care le au in momentul de fata. Sunt ministere care presupun o conducere ferma, de exemplu, agricultura cu transporturi, deci cu o componenta foarte importanta si care tin de finantarea pe masura.

9:00 Emil Boc: Toti secretarii de stat de la toate ministerele au fot demisi, de la PSD, si nu vom proceda decat la o inlocuire punctuala acolo unde va fi nevoie, pentru ca dorim sa facem o economie substantiala si de resurse financiare prin demiterea secretarilor de stat si a cabinetelor aferente. Aici la Ministerul Educatiei, sunt 3 secretari de stat de la PSD si principiul pe care il voi discuta cu colegii mei este sa pastram cate unul, maxim doi secretari de stat de stat in total la fiecare minister, realizand pe aceasta cale o reducere substantiala de fonduri.

8:00 In mai putin de 24 de ore de la revocarea lui Dan Nica din functia de ministru al internelor si de la demisia in bloc a tuturor ministrilor PSD, au fost eliberati din functie 20 de prefecti si un numar si mai mare de subprefecti social-democrati.

Au fost demisi si secretarii de stat numiti de PSD, urmand ca astazi cei de la PD-L sa numeasca inlocuitorii. Aceasi soarta o vor avea probabil si sefii de agentii si de companii de stat.

1 octombrie 2009

Criza politico-guvernamentala s-a produs din clipa in care Traian Basescu a semnat decretul de revocare din functie a lui Dan Nica. In timp ce la Bucuresti scandalul era in toi, presedintele a petrecut zambitor la Cluj unde s-a prins in hora cu studentele de la Universitatea Tehnica.

Vezi cum a decurs ziua de astazi din punct de vedere politic!

21.29 Secretarul general interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca miza schimbarii prefectilor propusi de PSD o constituie presedintii si vicepresedintii sectiilor de votare. Dragnea a spus ca PDL si guvernul Emil Boc au decis sa inceapa, in aceasta noapte, „jihadul in judete”.

20.34 Guvernul a schimbat din functie prefectii sustinuti de PSD, in locul acestora fiind numite persoane sustinute de catre PDL.

20.13 Guvernul se va prezenta in Parlament, in intervalul celor 45 de zile in care ministrii PDL vor asigura interimatul la conducerea ministerelor conduse pana in prezent de PSD, pentru validarea unor noi membri ai Cabinetului, a anuntat premierul Emil Boc.

20.01 Presedintele Traian Basescu a semnat decretele de numire, ca interimari, in functiile detinute anterior de social-democrati, pentru ministrii PDL.

19.40 Premierul Emil Boc a anuntat componenta noului Guvern, dupa demisia ministrilor PSD, precizand ca el va asigura interimatul la Ministerul Educatiei, iar ceilalti ministri PDL vor prelua, tot cu titlu de interimat, conducerea celorlalte ministere, conduse pana in prezent de social-democrati.

Astfel Catalin Predoiu (actual ministru al justitiei) va fi numit interimar la Ministerul de Externe, Adriean Videanu (ministru al economiei) la Ministerul Sanatatii, Radu Berceanu (ministru al transporturilor) la Ministerul Agriculturii, Gheorghe Pogea (ministru de finante) la Ministerul Muncii, Gabriel Sandu (ministru al comunicatiilor) la Ministerul pentru IMM si Luminita Placinta (ministru pentru tineret si sport) la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul.

18.53 - Traian Basescu in conferinta de presa: In acest moment Guvernul Romaniei are toata capacitatea de functionare, din toate punctele de vedere. Nu este afectata gestionarea resurselor financiare.

18.50 - Traian Basescu a declarat ca era imposibil sa refuze o propunere de remaniere din partea primului ministru din motive de neconstitutionalitate si pentru a nu stirbi autoritatea acestuia.

18.40 - Presedintele a semnat revocarile tuturor ministrilor PSD, la cererea prim-ministrului Emil Boc.

17.50: Social-democratii Cristian Diaconescu si Marian Sarbu au formulat obiectii, in sedinta conducerii de miercuri care a precedat ultimei sedinte a Guvernului PDL-PSD, legat de ieşirea ministrilor formatiunii de la guvernare, insa la vot s-au exprimat la fel ca ceilalti lideri ai partidului.

16:41 Premierul Emil Boc le-a spus ambasadorilor UE ca nu va forma un guvern de coalitie, ci unul minoritar, in care va numi interimari, fara a fi necesar ca Executivul sa mai treaca prin Parlament.

16:21 Premierul Emil Boc le-a transmis ambasadorilor statelor membre UE acreditati la Bucuresti ca Guvernul va reusi sa mentina stabilitatea politica si economica si dupa iesirea de la guvernare a PSD

16:16 Tim Ash, analist Royal Bank of Scotland: PDL are acum de ales intre alegeri anticipate sau sa incerce sa formeze o coalitie cu alte partide din opozitie. Acest lucru ar fi dificil insa intrucat coalitiile anterioare cu PNL s-au dovedit instabile, iar cei din urma au promis sa nu mai reintre intr-o coalitie cu PDL. O coalitie PDL-PNL ar aduce majoritate atat in Senat (79 din 137 de voturi), cat si in Camera Deputatilor (180 din 334 voturi). Singura alternativa pentru PDL ar fi sa caute sprijin la UDMR, insa cum partidul are doar 9 locuri in Senat si 22 in Camera Deputatilor, tot ar mai fi nevoie pentru a forma o majoritate (PDL are 51 voturi in Senat si 117 în Camera Deputatilor)

15:56 Deputatul independent Gabriel Oprea, fost ministru de Interne in primele zile ale Guvernului Boc, a declarat ca MAI a fost in ultimul an prea mult tinta unor presiuni politice, influenta politicului afectand activitatea cadrelor ministerului.

15:36 Premierul Emil Boc a convocat o sedinta extraordinara la Guvern, la ora 19:00.

15:32 Crin Antonescu: Astazi, practic nu mai avem un Guvern, avem un simulacru de Parlament, avem un asalt hotarat impotriva democratiei. Dragi prieteni, eu vorbesc de aproape cinci ani de faptul ca domnul Traian Basescu e un pericol la adresa democratiei. Pentru ca il cunosc personal, am fost coleg in Guvern cu domnia sa, l-am vazut cum gandeste, cum actioneaza, ce ii place si ce nu-i place. Acum cinci ani nu ma credea nimeni, acum patru ani ma credeau rau-voitor, acum sunt atacat in fiecare zi ca am ce am cu Traian Basescu.

15:29 Crin Antonescu: Cum e posibil ca Guvernul Romaniei sa dea o ordonanta care ii spune Parlamentului cum sa voteze si ce sa voteze? Unde au vazut domnul Traian Basescu si domnul Boc asa ceva? Nici in Azerbadjan, singurul stat al carui sef l-a vizitat pe domnul Basescu. Nicaieri nu s-a vazut asa ceva.

15:10 Ion Bazac: Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a anuntat joi, dupa discursul tinut la Forum Invest ca, odata cu el, vor pleca si toti cei numiti in functie de catre PSD, respectiv secretarii de stat, consilierii si presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

14:29 Prim-vicepresedintele PDL Dolj Marian Jean Marinescu: Relatiile vor fi ca si pana acum, adica ne dam «buna-ziua» din cand in cand si atat. Atat timp cat PSD are alianta cu PNL la Dolj, ce relatii pot sa existe intre noi si PSD?

14:21 Adriean Videanu: PDL a luat act de decizia PSD, prezentata public de Mircea Geoana, de rupere a Parteneriatului pentru Romania. Astfel, PSD sacrifica o tara pentru un om, sacrifica stabilitatea tarii, Parteneriatul pentru Romania, interesele romanilor.

14:13 Adriean Videanu: Suntem constienti ca peste criza economica, prin decizia PSD-ului de a rupe Parteneriatul pentru Romania, s-a creat si o criza politica, dar speram sa gestionam lucrurile astfel incat sa nu avem si o criza sociala.

14:00 Cursul de schimb a urcat astazi la 4,2470 - 4,2500 lei/euro pe piata interbancara locala, dupa revocarea lui Dan Nica de la MAI si retragerea PSD de la guvernare.

13:50 Noul director general al DGIPI este comisarul sef Paun Iordache, director general adjunct al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, informeaza Biroul de presa al Directiei.

13:17 Crin Antonescu: Liberalii vor urmari modul de impartire a "interimatelor" si "fara indoiala" ca punctul lor de vedere "va fi exprimat, probabil, intr-o moţiune de cenzura", intrucat "Guvernul nu mai are majoritate parlamentara".

13:08 Crin Antonescu: Este o criza falsa. Este o operatiune care a pornit de la Palatul Cotroceni, care s-a operat prin intermediul premierului si prin care domnul Traian Basescu isi realizeaza inca un punct din agenda sa, si anume acela de a ajunge cu un Guvern personal la alegeri. E un Guvern care nu mai reprezinta decat pe domnia sa. E un Guvern care marcheaza sfarsitul unei coalitii de guvernare care si-a batut joc noua luni de zile de Romania si vinovatia este egal impartita intre PSD si PDL.

13:00 Dan Nica: Ne vom revedea in decembrie, pentru a reporni economia

12:57 Dan Nica: Noi am jurat credinta romanilor, nu hotilor!

12:55 Dan Nica: Aruncarea Romaniei in aceasta criza politica va avea efecte grave. Fiecare din colegii mei si-au facut datoria.

12:50 Dan Nica: Astazi ministrii PSD si-au depus demisiile la Cabinetul Premierului Boc;

12:30 Mircea Geoana: Este ultima data cand PSD este in pozitia a doua intr-un guvern.

12:28 Elena Udrea: Asa cum mergeau lucrurile in ultimul timp, adica parteneri dimineata la guvernare, iar seara adversari, este mai bine pentru toti ca aceasta guvernare sa fie facuta de un singur partid";

12:26 Mircea Geoana a declarat ca Traian Basescu este vinovat pentru declansarea crizei politice, apreciind ca "acest om nu are nimic sfant", ci doar interes electoral si ca premierul Emil Boc este "umila sluga" a sefului statului.

12:20 "Intreg grupul ministerial al PSD este astazi in masura sa-si anunte demisia", a spus Mircea Geoana. El a declarat ca ministrii PSD pleaca la Guvern pentru a-si depune demisiile.

12:00 Secretarii de stat PSD vor demisiona si ei din functii odata cu demisiiile din Guvern ale ministrilor social-democrati. Acelasi gest va fi facut si de secretarii de stat PSD din ministerele conduse de reprezentanti ai PDL.

11:45 Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu a declarat, joi, la sosirea la intalnirea ministrilor PSD convocata de presedintele Senatului, intrebata despre revocarea lui Dan Nica, ca este vorba despre un "abuz de putere", precizand ca a venit la Senat cu demisia in geanta.

11:40 Ilie Sarbu: Am la mine si demisia lui Victor Ponta;

11:34 Adriean Videanu: Vrem sa ne asumam in continuare guvernarea, insa PSD a premeditat decizia iesirii de la guvernare;

11:30 Seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din cadrul MAI (DGIPI), Gelu Drajneanu, a demisionat de la conducerea institutiei. Demisia lui Drajnenau a fost prezentata, joi, la prima ora, si a fost semnata de catre ministrul Dan Nica.

11:29 Adrian Nastase a declarat ca Traian Basescu este "cel care a orchestrat aceasta operatiune" si tot el "i-a pus punct" prin semnarea, miercuri seara, a decretului de revocare a lui Dan Nica;

11:26 Ion Iliescu: Traian Basescu a vrut un Guvern pe care sa il poata manipula;

11:23 Adrian Nastase: Aceasta criza politica va marca al doilea semestru economic;

11:22 Adrian Nastase: Sunt convins ca ministrii PSD isi vor da demisia;

11:20 Adrian Nastase: Traian Basescu a demarat o lovitura de stat de catifea;

11:10 Ion Iliescu: Vina ii apartine in totalitate lui Traian Basescu, Boc a fost doar un interpret.

11:00 Dupa decizia de revocare din functie a lui Dan Nica, Ministrii PSD au fost chemati la Senat de catre presedintele formatiunii social-democrate, Mircea Geoana.

10:30 Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretele de revocare din functie a lui Dan Nica si numirea ca interimar in functiile de ministru al Internelor si vicepremier pentru ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga. "Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat joi, 01 octombrie 2009, Decretul pentru revocarea din functia de viceprim-ministru, ministrul Administratiei si Internelor a domnului Dan Nica. De asemenea, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat joi, 01 octombrie, Decretul pentru desemnarea domnului Vasile Blaga, ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, sa indeplineasca interimar functia de viceprim-ministru, ministru al Administratiei si Internelor", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Dan Nica a declarat dupa ce presedintele a semnat revocarea sa din functia de vicepremier si ministru al Internelor, ca se astepta la gestul sefului statului si a mentionat ca responsabilitatea privind criza "le apartine".

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, dupa anuntul privind revocarea lui Dan Nica si numirea ca interimar a lui Vasile Blaga, ca "PSD va face ceea ce a stabilit". Mai mult, si Dan Nica declara, miercuri, ca in cazul in care presedintele semneaza revocarea sa, ministrii PSD isi vor prezenta demisiile in 30 de minute.

Ministrul de Interne Dan Nica s-a aflat, miercuri seara, la Cotroceni, pentru o discutie cu Traian Basescu, la solicitarea sefului statului. Geoana a precizat ca Nica a avut acceptul sau pentru intalnirea de la Cotroceni.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Dan Nica: I-am spus presedintelui ca nu iau in calcul varianta demisiei
Dan Nica: I-am spus presedintelui ca nu iau in calcul varianta demisiei

Ministrul de Interne Dan Nica a declarat ca i-a spus presedintelui Traian Basescu ca nu ia in calcul varianta demisiei, asa cum i-a solicitat acesta si a precizat ca intalnirea a durat "pana in zece minute".

Boc discuta din nou cu liderii PDL dupa refuzul lui Nica de a demisiona
Boc discuta din nou cu liderii PDL dupa refuzul lui Nica de a demisiona

Premierul s-a intalnit din nou cu liderii PDL la Guvern pentru a discuta despre criza politica, dupa ce ministrul Administratiei si Internelor a refuzat sa demisioneze, la solicitarea presedintelui Traian Basescu.

Dan Nica: Cererea de revocare,
Dan Nica: Cererea de revocare, "total nelalocul ei si neargumentata"

Intr-o conferinta de presa, ministrul de interne a mentionat ca in cazul semnarii de catre seful statului a propunerii facute de Emil Boc, ministrii PSD demisioneaza in 30 de minute.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.