Nica nu demisioneaza! I-a cerut lui Basescu sa semneze decretul de revocare

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE - Incercand sa rezolve criza guvernamentala intrata in prelungiri, presedintele Traian Basescu i-a sugerat ministrului Dan Nica sa demisioneze din functie.

Presedintele si-a exprimat speranta ca inca mai exista o solutie pentru a nu pune stabilitatea politica in pericol, aceasta solutie aflandu-se in acest moment la latitudinea domnului Nica. Presedintele l-a rugat pe domnul Nica sa ia in considerare posibilitatea de a demisiona din functia de ministru al administratiei si internelor, pentru a debloca situatia existenta in coalitie.
Comunicat Presedintie

Totul s-a intamplat la Palatul Cotroceni, unde ministrul de interne a fost chemat de seful statului.

Dan Nica a refuzat sugestia presedintelui si chiar i-a cerut sa semneze mai repede decretul de revocare. Ministrii PSD au declarat miercuri ca in cel mult 30 de minute de la revocarea lui Nica, vor demisiona.

"Presedintele mi-a propus sa demisionez, dar a fost o chestie mai mult de imagine. Raspunsul meu a fost nu categoric si chiar i-am sugerat sa semneze decretul", a dezvaluit actualul ministru de interne.

Citește și
Adriean Videanu
Videanu: Asteptam ca PSD sa denunte Protocolul, totul are o limita
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Potrivit unor surse, discutia dintre presedinte si Dan Nica a fost scurta.

Intalnirea de la Cotroceni a fost una neprevazuta. Ministrul de interne participa la o intrunire a organizatiei PSD Bucuresti. La un moment dat, a avut o scurta discutie cu presedintele partidului, Mircea Geoana, dupa care s-a ridicat si a plecat.

Vestea ca seful statului i-a cerut demisia ministrului de interne i-a infuriat pe unii lideri PSD.

Cum Dan Nica i-a spus presedintelui ca nici nu se gandeste la demisie, ramane de vazut daca si cand va semna Traian Basescu decretul de revocare din functie a ministrului de interne.

De la izbucnirea scandalului privind revocarea lui Dan Nica de la Interne, pesedistii refuza sa discute cu partenerii democrat-liberali. Le-au intors spatele de la prima ora, cand premierul Emil Boc i-a convocat la o sedinta a coalitiei si nu s-au prezentat.

Cu toate acestea, ministrii social-democrati au participat la sedinta Executivului.

Cu putin inainte de ora 9.00, liderii PD-L, in frunte cu premierul Emil Boc, soseau la Guvern pentru sedinta Coalitiei. Si-au asteptat colegii din PSD aproximativ 40 de minute, zadarnic insa. Acestia s-au strans la sediul din Kiseleff, de unde i-au transmis prim ministrului ca vor sta la discutii numai daca renunta la decizia de a-l revoca din functie pe Dan Nica.

In aceste conditii, democrat-liberalii au vorbit intre ei la sedinta coalitiei, dupa care au avut si o prima reactie.

Reuniti in sedinte separate, liderii celor doua partide au continuat razboiul nervilor, dand de inteles ca niciunul nu e dispus sa cedeze.

Sustinut pana in panzele albe de colegi, Dan Nica a iesit si el la declaratii.

Ministrii PSD au anuntat dupa ora 14.00 ca vor participa la sedinta de Guvern, ca sa nu blocheze activitatea Executivului.

De fata cu jurnalistii, cele doua tabere s-au purtat de parca nu ar fi in conflict si au luat in dezbatere actele normative de pe ordinea de zi. Cel putin cat au fost jurnalistii de fata, atmosfera de la sedinta de guvern a fost una linistita, insa glumele au lipsit.

Spre seara, membrii organizatiei PSD Bucuresti au organizat o intalnire, asa ca a fost un prilej numai bun pentru alte declaratii razboinice.

Pe tot parcursul zilei au aparut informatii ca primul ministru Emil Boc le va cere social-democratilor sa se hotarasca ce vor sa faca: pleaca sau raman in Guvern.

Ministrii PSD asteapta insa decizia presedintelui Traian Basescu. Ei spun ca daca acesta va semna decretul de revocare din functie a ministrului de interne, isi vor da demisiile in maxim 30 de minute.

Seful statului s-a aflat miercuri in vizita in judetul Ialomita. A evitat insa sa spuna ce decizie va lua.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Nastase: Basescu sa-l ia de ciuf pe Boc
Nastase: Basescu sa-l ia de ciuf pe Boc

Adrian Nastase a declarat ca nu este posibil un dialog cu PDL, care a incalcat protocolul coalitiei, mentionand ca este nevoie ca premierul sa revina aspura propunerii de revocare a lui Dan Nica.

Videanu: Asteptam ca PSD sa denunte Protocolul, totul are o limita
Videanu: Asteptam ca PSD sa denunte Protocolul, totul are o limita

Adriean Videanu a declarat la sediul central al partidului, ca democrat-liberalii asteapta ca PSD sa denunte Protocolul coalitiei si sa isi asume criza, precizand ca totul are o limita si ca aceasta situatie nu poate continua.

Nica: Incerc sa ma abtin de la comentarii pana la ora 14.00
Nica: Incerc sa ma abtin de la comentarii pana la ora 14.00

Ministrul Internelor, vicepremierul Dan Nica, a refuzat sa faca declaratii legate de situatia politica a coalitiei, spunand ca incearca sa se abtina pana la ora 14.00, cand are programata o conferinta de presa.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.