Atac la adresa premierului: "Cine se crede Ludovic Orban? Ludovic al XIV-lea?"

Ultima actualizare: 29-01-2020 22:15
orban

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, consideră că decizia CCR privind legea care abrogă OUG 51 nu trebuie discutată, iar Guvernul trebuia să îşi retragă asumarea.

 

"Cum îţi permiţi să comentezi o decizie a CCR? Despre ce stat de drept vorbim? Cine se crede Ludovic Orban? Ludovic al XIV-lea? Inventează Orban democraţia?", a declarat Ciolacu, potrivit News.ro.

El spune că premierul Orban nu mai este "coerent" şi "i s-a urcat la cap", făcând referire la afirmaţii privind "dispariţia" PSD: "Cum poţi în România în 2020 să îţi doreşti să dispară opoziţia?".

"CCR a decis azi că e neconstituţional ce ai făcut tu. E o decizie a CCR care nu se discută, trebuia să îşi retragă asumarea", a afirmat Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că nu este de acord cu decizia Curţii Constituţionale care a admis sesizarea PSD pe legea care abrogă OUG 51. ”Decizia Curţii adoptă poziţia PSD – copiii să nu mai ajungă la şcoală şi prelungirea licenţelor pentru firme care pun în pericol siguranţa copiilor până la calendele greceşti”, a afirmat Orban.

Când i s-a atras atenţia că CCR nu s-a pronunţat pe fondul legii, ci pe faptul că a fost adoptată prin angajarea răspunderii, deşi există un proiect de lege cu acelaşi subiect în Parlament, Orban a spus: ”Ce aţi fi vrut? OUG 51 era constituţională? (...) Nu sunt de acord cu decizia Curţii. O să căutăm soluţii să rezolvăm lucrurile”.

Orban a precizat că aşteaptă motivarea Curţii pentru a decide cum vor fi rezolvate lucrurile.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO