Ancheta DNA privind o posibila frauda la vot in Ilfov. Cum a fost inregistrat presedintele Consiliului Judetean

Ultima actualizare: 30-06-2016 08:00
Marian Petrache, secretar general al PNL, soseste la sedinta Comisiei de Unificare a partidului, la sediul PNL

Marian Petrache, liderul liberalilor din Ilfov si presedintele Consiliului Judetean la momentul alegerilor locale, este in centrul unei anchete privind o posibila frauda electorala.

Dosarul lui Marian Petrache in care se fac cercetari pentru o posibila frauda la vot a fost trimis la DNA, dupa ce cauza a fost declinata de anchetatorii din Ilfov, care au deschis ancheta la cateva zile dupa alegerile locale, in urma unei inregistrari in care presedintele PNL Ilfov ar fi vorbit de aducerea cu masini a alegatorilor la sectiile de votare, potrivit News.ro.

Dosarul, inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, era in cercetare la Politia Ilfov, pentru infractiuni de frauda la votul din 5 iunie, pentru alegerea primarilor, consiliilor locale si consiliilor judetene. Politistii de la IPJ Ilfov s-au autosesizat in 11 iunie si au deschis dosarul penal in care au facut cercetari “in rem”.

In urma probelor si a datelor obtinute de politisti, procurorul de caz a decis declinarea cauzei la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), au declarat reprezentanti ai Politiei Ilfov, pentru News.ro.

Politia Ilfov s-a autosesizat dupa ce in presa a aparut o inregistrare potrivit careia liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, ar fi dat indicatii in ziua alegerilor locale pentru ca 6.000 de oameni sa fie adusi cu masinile la vot.

“A fost deschis un dosar privind infractiuni de frauda la vot. Este o sesizare din oficiu si se fac cercetari in cauza”, declarau atunci, pentru News.ro, reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov.

Presedintele PNL Ilfov, Marian Petrache, spunea, dupa inregistrarea aparuta in presa, ca nu a gresit cu nimic, ci era o "strategie de campanie", iar daca Parchetul va gasi nereguli, va suporta consecintele. "Toate partidele sunt organizate pe asa-zisele registre electorale sau registre de votanti. Eu eram in campania electorala, ma intalnisem cu colegii mei si le spuneam strategia de campanie. Nu spune nimic acolo de incalcarea legii. Ba, la un moment dat, cineva vorbeste de bani, iar eu ii spun: aveti grija, mare grija, ca daca umblati cu bani, va ia politia", declara Petrache.

Liderul PNL Ilfov spune ca, daca inregistrarea este facuta de "un cetatean onest", ar trebui sa o preda Parchetului daca se considera ca a incalcat legea, insa spune ca are "sentimentul" ca este o strategie folosita impotriva sa dupa castigarea alegerilor din Ilfov si incheierea protocolului cu PMP pentru majoritatea in Consiliul Judetean.

"Nu vreau sa ma incarc negativ. (...) Probabil ca daca nu semnam protocolul (cu PMP - n.r.) nu se deschidea. O sa cerceteze. E foarte bine. (...) Parchetul mi se pare firesc sa ia act si sa cerceteze. Si mie imi convine, pentru ca sa nu raman cu blamul ca nu stiu ce am facut. Daca descopera Parchetul ca eu am facut ceva, suport consecintele. Nu o sa gaseasca, va garantez", arata Petrache.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO