Ilie Nastase a devenit senator in Parlamentul Romaniei dupa votul de duminica. Rezultatul final dupa alegerile partiale

×
Codul embed a fost copiat

De luni, Romania are si trei noi senatori, plus cinci deputati, dupa alegerile partiale care au avut loc in opt colegii, in acelasi timp cu europarlamentarele.

Printre castigatori se numara si marele tenismen Ilie Nastase, care a castigat detasat alegerile din Colegiul 8, Bucuresti. Campioana Gabi Szabo, in schimb, a pierdut cursa pentru un fotoliu de parlamentar de Ilfov.

Cel mai cunoscut dintre noii parlamentari este social-democratul Ilie Nastase. Este la a doua experienta politica, de aceasta data una reusita.

Ilie Nastase, senator PC: "E ceva nou pentru mine, eu sunt aceeasi persoana, doar ca acuma probabil am mai multa putere sa schimb ceva in sport. Sper sa fiu sustinut si cand zic si eu ceva sa ma asculte".

Cat despre proiectele pe care le-a pregatit proaspatul senator...

Citește și
Alegeri europarlamentare
366 de sectii de votare au fost deschise in Caras-Severin. In judet au loc si alegeri partiale, in localitatea Obreja
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Ilie Nastase, senator PC: "Sportul vad ca nu prea e o prioritate in Romania si daca sportul nu e, atunci nu e nici sanatatea. Atunci trebuie sa fim foarte atenti, e riscul mare si cu computerele astea pentru copii trebuie sa facem mai mult sport in scoala si sport de masa si astea tot prin legi".

Gabriela Szabo ramane la Ministerul Tineretului si Sportului, dupa ce a pierdut cursa pentru un loc de deputat de Ilfov. Campioana olimpica a Romaniei a iesit pe locul al doilea in competitia cu Andrei Daniel Gheorghe, liberalul care a castigat aproape dublul numarului de voturi pe care le-a luat Gabi Szabo.

Fost ministru al Transporturilor, liberal pana nu demult, Ovidiu Silaghi a devenit deputat de Satu-Mare, dupa ce a trecut anul acesta de la PNL la PSD si a castigat alegerile in Colegiul 2 din judet. Tot din partea aliantei electorale PSD-PC-UNPR a candidat si castigat un mandat de senator de Gorj Mihnea Costoiu, actualul ministru al cercetarii.

Fosta sefa a Inspectoratului Scolar Galati, Laura Marin, ajunge si ea la Bucuresti, in Parlamentul Romanei, alaturi de Petru-Sorin Marica, din Hunedoara si Florin Birsasteanu, din Timisoara.

Cei 8 noi parlamentari au completat astfel 8 locuri lasate vacante de fosti demnitari. Ei vor fi colegi in acest mandat doar 2 ani cu ceilalti 580 de alesi care sunt la Senat si Camera Deputatilor din 2012. Mandatul lor este valabil pana in 2016, cand sunt organizate urmatoarele alegeri parlamentare.
 

Rezultate alegeri partiale in Ilfov

Rezultate alegeri partiale in Galati

Rezultate alegeri partiale Gorj

Rezultate alegeri partiale Satu Mare

Rezultate alegeri partiale Hunedoara

Rezultate alegeri partiale Timisoara

Florin Tecau, de la PSD castiga presedintia Consiliului Arges

Parlamentare partiale: Cea mai mare prezenta, in Hunedoara - 45,60%

ora 13:30 Candidatul PNL a castigat alegerile pentru un mandat de deputat in Ilfov - rezultate BEC. Gabriela Szabo a pierdut mandatul

Candidatul PNL Andrei Daniel Gheorghe a castigat mandatul de deputat in Colegiul uninominal 4 din Ilfov, cu 12.493 de voturi, fiind urmat de candidata Aliantei PSD-UNPR-PC Gabriela Szabo, cu 7.605 voturi si candidatul PMP Dumitru Simion, cu 1.694 de voturi, potrivit datelor comunicate luni de BEC.

Andrei Daniel Gheorghe a fost urmat de Gabriela Szabo (Alianta PSD-UNPR-PC), cu 7.605 voturi, Dumitru Simion (PMP) - 1.694, Vasile Dumitru (PDL) - 1.571, Ion Rogoveanu (PPDD) - 781, Andrei Octavian Ciozvarda-Diaconescu (Forta Civica) - 427 si Michael Heimann (PRM) - 377 de voturi, potrivit datelor de la Biroul Electoral Central.

ora 12:30 Candidata Aliantei PSD-UNPR-PC a castigat mandatul de deputat in Galati - rezultate partiale

Candidata Aliantei PSD-UNPR-PC Laura Marin a castigat mandatul de deputat in Colegiul uninominal 9 din Galati, cu 6.763 de voturi, fiind urmata de candidatul PNL, Sorin Danaila, cu 2.079 voturi si candidatul PMP Iulian Nicusor Arama, cu 1.229 voturi, potrivit datelor comunicate luni de Biroul Electoral Central.

Laura Marin a fost urmata de Sorin Danaila (PNL), cu 2.079 de voturi, Iulian Nicusor Arama (PMP) - 1.229, Dorulet Nelu Resmerita (PDL) - 1.195, Monica Dascalu (PPDD) - 1.033, Daniela Angela Hancu (Forta Civica) - 568, Eugen Gheorghe Stamate (PNTCD) - 476 si Aurelian Sebastian Constantin (PRM) - 357, potrivit datelor comunicate luni de Biroul Electoral Central.

ora 10:45 PSD-istul Mihnea Costoiu castiga mandatul de senator din Gorj

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior Mihnea Costoiu a obtinut mandatul de senator in colegiul uninominal 2 din Gorj, la alegerile partiale parlamentare de duminica, fiind votat de 51,8% din alegatori. Pe locul doi s-a clasat liberalul Mihai Mazilu, primar al orasului Targu Carbunesti, el fiind votat de 9.018 persoane, ceea ce reprezinta 17,81%. Urmatorul clasat este candidatul PDL Liviu Cotojman, votat de 26.233 alegatori, respectiv de 12,65% dintre votanți. Candidatul PPDD Simona Man a fost votata de 4.780 de alegatori, respectiv 9,44%, candidatul PMP Ion Fugaru, fost viceprimar al orasului Targu Carbunesti, obtinand 2.605 voturi, ceea ce inseamna 5,15% din voturi. Candidatul FC Ion Savoiu a fost votat de 1.034 de persoane, acesta obtinand 2,04% din voturi.

ora 07:30 Mandatul pentru Gabriela Szabo nu este inca sigur

Potrivit unor surse din PSD, singurul sub semnul intrebarii este mandatul de deputat in Ilfov pentru Gabriela Szabo.

Alegeri partiale parlamentare au avut loc, duminica, simultan cu scrutinul pentru PE, in Capitala si in sase judete, pentru cinci mandate de deputat si trei de senator.

In Capitala, locuitorii din Sectorul 4 au fost chemati la urne pentru a alege cate un senator in colegiile uninominale 7 si 8.

In colegiul 7, au candidat Alfred Laurentiu Antonio Mihai (Alianta Electorala PSD-UNPR-PC), Adriana Saftoiu (PDL), Andrei George Creci (PNL), Cristian Ilie (PMP), Traian Raul Popa (PNTCD) si Nicolae Calota (PPDD).

In colegiul uninominal 8, au fost sapte candidati: Ilie Nastase (Alianta Electorala PSD-UNPR-PC ), Constantin Petru Luhan (PDL), Cristina Pastrama (PNL), Ruxandra Maria Dragomir (PMP), Iulian Craciun (PNTCD), Aurel Cristian Radan (FC) si Gheorghe Chiran (PPDD).

In judetul Ilfov, au fost organizate alegeri pentru un mandat de deputat in colegiul 4, cei sapte candidati fiind: Gabriela Szabo (Alianta Electorala PSD-UNPR-PC), Vasile Dumitru (PDL), Andrei Daniel Gheorghe (PNL), Simion Dumitru (PMP), Ion Rogoveanu (PPDD), Andrei Octavian Ciozvarda Diaconescu (FC) si Heimann Michael (PRM).

In judetul Galati, au avut loc alegeri parlamentare partiale pentru un post de deputat in colegiul uninominal 9. Pentru obtinerea acestui mandat de deputat au fost opt candidati: Laura Marin (Alianta Electorala PSD-UNPR-PC), Dorulet Nelu Resmerita (PDL), Sorin Danaila (PNL), Iulian Nicusor Arama (PMP), Daniela Angela Hancu (FC), Monica Dascalu (PPDD), Aurelian Sebastian Constantin (PRM) si Eugen Gheorghe Stamate (PNTCD

Gorj, pentru postul de senator in colegiul 2 s-au confruntat sapte candidati: ministrul Mihnea Costoiu (Alianta PSD-UNPR-PC), Liviu Cotojman (PDL), Mihai Viorel Mazilu (PNL), Ion Savoiu (FC), Simona Man (PPDD), Ion Fugaru (PMP), Matei Catrinoiu (PNTCD).

In Hunedoara, cinci candidati s-au inscris pentru a-si adjudeca mandatul de deputat: Petru-Sorin Marica (PSD-UNPR-PC), Radu-Mihai Cristescu (PMP), Ioan Ciolea (PDL), Dumitru Sorin Stefoni (PNL) si Marian Muntean (PPDD).

La Satu Mare, au avut loc alegeri partiale in Colegiul uninominal 2. Pentru acest post de deputat au fost inscrisi in cursa europarlamentarul Ovidiu Silaghi, care a detinut acest mandat din partea PNL, iar acum a candidat din partea Aliantei PSD-UNPR-PC, liderul PPDD Dan Diaconescu, liderul Organizatiei Judetene de Femei a PDL Satu Mare, Ileana Blidar, Laura Diana Bota, din partea PMP, Sergiu Lucian Babasan, de la Forta Civica si Szabolcs Nagy, din partea UDMR.

PNL nu a avut candidat dupa ce liberalul Ovidiu Silaghi a fost desemnat candidat din partea Aliantei PSD-UNPR-PC. Initial, el fusese desemnat candidat al PNL.

Pentru mandatul de deputat in Colegiul 3 Timisoara, au fost inscrisi sapte candidati: Florin Birsasteanu (PSD), Mircea Burghina (FC), Viorel Coifan (PNL), Daniel Funeriu (PMP), Ciprian Mihok (PNTCD), Balint Petrescu (PDL) si Florian Zanfir (PPDD).

De asemenea, duminica au fost organizate partiale locale pentru alegerea unui nou presedinte al Consiliului Judetean Arges, dupa ce Constantin Nicolescu a pierdut mandatul pe motiv de incompatibilitate, in alte 18 de judete fiind organizate alegeri parțiale pentru primari sau consiliile locale.

In urma acestui scrutin sunt alesi 17 primari - in orasele Borsa (Maramures) si Panciu (Vrancea) si in comune din Bacau, Brasov, Caras-Severin, Constanta, Mures, Mehedinti, Neamt, Timis, Vaslui, Buzau, Prahova, Teleorman. De asemenea, s-au organizat alegeri locale partiale pentru consiliile locale in orasul Pogoanele din judetul Buzau si in sapte comune din Bihor, Dambovita, Dolj, Timis, Tulcea, Vrancea, Buzau.

ora 07:00 Parlamentare partiale: Cea mai mare prezenta, in Hunedoara - 45,60%, cea mai scazuta, in Timis - 18,01%

Prezenta cea mai mare la vot la alegerile parlamentare partiale pana la ora 21.00 a fost in colegiul din Hunedoara - 45,60%, iar cei mai putini votanti s-au prezentat la urne in colegiul din Timis - 18,01%, in Sectorul 4 al Capitalei prezenta fiind 21,47% in Colegiul 7 si 20,62% in Colegiul 8.

Participarea la alegerile parlamentare partiale pentru un mandat de senator in Colegiul uninominal 7 din Sectorul 4 al Capitalei a fost, la ora 21.00, de 21,47% din numarul alegatorilor inscrisi in listele electorale.

Datele au fost estimate pe baza informatiilor primite de la un esantion reprezentativ format din 26 de sectii de votare din cele 65 organizate in acest colegiu, marja de eroare fiind de +/- 3%.

In cazul Colegiului uninominal 8, din acelasi sector, tot pentru un mandat de senator, prezenta la vot pana la ora 21.00 a fost de 20,62%.

Datele au fost estimate in baza informatiilor primite de la un esantion reprezentativ format din 32 de sectii de votare din cele 113 sectii organizate pe raza colegiului.

In Colegiul uninominal 4 din Circumsciptia electorala 25 Ilfov, unde au loc alegeri pentru un mandat de deputat, prezenta a fost de 36,52%, fiind luate in calcul informatii din 34 de sectii de votare din cele 57 ale colegiului.

O prezenta la vot de 22,40% s-a inregistrat in Colegiul uninominal 9 din Galati, unde sunt alegeri pentru un mandat de deputat.

Datele au fost estimate pe baza informatiilor primite de la un esantion reprezentativ format din 20 de sectii de votare din cele 44 organizate pe raza colegiului, potrivit datelor comunicate de BEC.

La alegerile partiale parlamentare partiale pentru un post de senator din Colegiul uninominal 2 din judetul Gorj, prezenta pana la ora 21.00 a fost de 35,49% din numarul alegatorilor inscrisi in listele electorale.

O prezenta de 45,60% - cea mai mare inregistrata pana la ora 21.00 dintre cele opt colegii uninominale in care duminica au avut loc alegeri parlamentare partiale - a fost in Colegiul uninominal 3 din judetul Hunedoara.

Aceste date statistice au fost stabilite luandu-se in calcul informatii primite de la 62 de sectii de votare din cele 134 de sectii ale colegiului.

Cea mai scazuta prezenta - 18,01% - a fost inregistrata in Colegiul uninominal 3 din judetul Timis.

Datele au fost estimate in baza informatiilor de la 27 de sectii de votare din cele 53 de sectii ale colegiului.

In judetul Satu Mare, prezenta la alegerile partiale parlamentare din Colegiul uninominal 2 a fost de 35,59%.

Datele au fost estimate pe baza informatiilor primite de la un esantion format din 47 de sectii din cele 64 de sectii de votare din acest colegiu.

In colegiile din Ilfov, Galati, Hunedoara, Satu Mare si Timis au avut loc alegeri pentru deputati, iar in Sectorul 4 si in judetul Gorj, pentru senatori.

ora 01:45 Satu Mare: Ovidiu Silaghi a castigat alegerile partiale din Colegiul uninominal nr. 2 - surse

Candidatul Aliantei PSD-UNPR-PC, Ovidiu Silaghi, a castigat alegerile partiale parlamentare desfasurate, duminica, in Colegiul uninominal nr. 2 Satu Mare, acesta obtinand peste 47 la suta din voturi, potrivit unor surse din cadrul organizatiei judetene a PSD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Surse din PSD Satu Mare au declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX ca, potrivit estimarilor filialei, Ovidiu Silaghi a castigat mandatul de deputat, pe locul secund clasandu-se candidatul UDMR, Nagy Szabolcs.

ora 01:30 Candidatul PSD a castigat mandatul de deputat in Colegiul 3 Hunedoara - numaratoare paralela DEVA

Candidatul PSD la alegerile parlamentare partiale pentru mandatul de deputat in Colegiul electoral 3 Hunedoara, Petru-Sorin Marica, a castigat scrutinul la o diferenta de 1.107 de voturi fata de urmatorul clasat, candidatul PNL Sorin Stefoni, potrivit numaratorii paralele a PSD Hunedoara.

Potrivit presedintelui PSD Hunedoara, parlamentarul Laurentiu Nistor, candidatul PSD-UNPR-PC, Petru-Sorin Marica, a castigat fotoliul de deputat Colegiul electoral 3 Hateg-Calan-Tinutul Padurenilor la o diferenta de 1.107 de voturi de urmatorul clasat, candidatul PNL Sorin Stefoni.

ora 00:30 PSD castiga si in Timisoara. Florin Birsasteanu va fi deputat

Candidatul PSD la alegerile parlamentare partiale pentru mandatul de deputat din Colegiul 3 Timisoara, Florin Birsasteanu, a castigat scrutinul, potrivit numaratorii paralele realizate de PSD Timis, acesta obtinand circa 5.000 de voturi, dublu fata de principalul contracandidat, Viorel Coifan (PNL).

Potrivit presedintelui PSD Timisoara, deputatul Sorin Grindeanu, numaratoarea paralela a voturilor realizata de PSD Timis arata ca reprezentantul social-democratilor in cursa electorala pentru postul de deputat din Colegiul 3 Timisoara, Florin Birsasteanu, a obtinut aproximativ 5.000 de voturi, in timp ce principalul sau contracandidat, liberalul Viorel Coifan, a obtinut 2.500 de voturi.

ora 00:00 Florin Tecau, de la PSD castiga presedintia Consiliului Arges

Candidatul Aliantei PSD-UNPR-PC Florin Tecau castiga alegerile partiale pentru presedintia Consiliului Judetean Arges, obtinand aproximativ 60% din voturi, conform numaratorii partiale din 70 % dintre sectiile de votare din judet, dar si numaratorii paralele realizate de alte formatiuni politice.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Robu a votat la Scoala Generala Nr. 30: „Am votat pentru cea mai buna reprezentare a Timisoarei in Parlamentul Romaniei
Robu a votat la Scoala Generala Nr. 30: „Am votat pentru cea mai buna reprezentare a Timisoarei in Parlamentul Romaniei"

 Insotit de sotia si fiica sa, primarul Nicolae Robu a sosit in jurul orei 9:30 la Scoala Generala Nr.30 din Timisoara, acolo unde a votat atat pentru alegerile europarlamentare, cat si pentru cele partiale, pentru Colegiul 3 Deputati Timisoara.

366 de sectii de votare au fost deschise in Caras-Severin. In judet au loc si alegeri partiale, in localitatea Obreja
366 de sectii de votare au fost deschise in Caras-Severin. In judet au loc si alegeri partiale, in localitatea Obreja

 In Caras-Severin sunt deschise 366 de sectii de votare. Patru dintre ele sunt pentru alegerile partiale din localitatea Obreja, acolo unde se alege un nou primar, iar restul sectiilor de votare (362) sunt destinate alegerilor europarlamentare.

Alegeri parlamentare partiale in Bucuresti: 13 candidati se lupta pentru doua mandate de senator
Alegeri parlamentare partiale in Bucuresti: 13 candidati se lupta pentru doua mandate de senator

Treisprezece candidati se vor confrunta, pe 25 mai, la alegerile parlamentare partiale, pentru ocuparea a doua mandate de senator de Bucuresti, devenite vacante dupa demisiile lui Dan Voiculescu si Victor Ciorbea.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.